fbpx

Stiže nova adaptacija “The Dark Tower” Stivena Kinga

Mracna kula 1

Američki reditelj Majk Flanagan dodaje još jednu adaptaciju Stivena Kinga u svoju filmografiju.

Poslije”Doctora Sleepa”, Flanagan se ponovno udružuje sa svojim čestim saradnikom, producentom Trevorom Mejsijem, za novu adaptaciju serije “The Dark Tower” nastale po istoimenoj knjizi Stivena Kinga.

Flanagan je više puta komentarisao za medije da je ova priča koji spaja elemente klasičnog horora, naučne fantastike, fantazije i vesterna, već neko vrijeme njegov projekat iz snova, a adaptaciju zamišlja kao TV seriju koja će trajati pet sezona. Poslije pete sezone slijede dvije samostalne serije, s obzirom na to da je od 1982. King napisao devet knjiga u ovoj franšizi, pa tako postoji velika količina materijala koja treba da se izvuče i rasporedi.

“The Dark Tower” već je dva puta ekranizovan – Nikolaj Arcel 2017. režirao je filmsku adaptaciju za Sony, s Idrisom Elbom i Metjuom Mekonehijem u glavnim ulogama, ali je ovaj projekat dobio uglavnom negativne kritike. Amazon je kupio prava na TV adaptaciju godinu kasnije, iako su na kraju odlučili da neće nastaviti dalje.

Sudbina franšize sada se čini obećavajućom, s obzirom na Flanaganovu i Mejsijevu prošlost s Kingovim adaptacijama “Doctora Sleepa”, “Gerald’s Gamea” i horror serije “The Haunting of Hill House” koja je zaludjela Netflix publiku.

Izvor: Headliner.rs