fbpx

Jedan od najboljih vesterna ikada dobija novu verziju

Jedan od najboljih vesterna ikada dobija novu verziju

Foto: Za šaku dolara/printscreen

Jedan od najpoznatijih vesterna u istoriji filma “Za šaku dolara” dobija rimejk.

 Na novoj verziji klasika Serđa Leonea koji je proslavio Klinta Istvuda radiće kompanije Euro Gang Entertainment, koju su osnovali holivudski veteran Đani Nunari (300) i Sajmon Horsman (Magazin Dreams), zajedno s veteranom italijanske produkcije Encom Sistijem (Ripley) iz FPC i kompanija Jolly Film iz Rima, koja je producirala originalni film, piše Deadline.

Projekat je tek u pripremi, tako da su detalji za sada u tajnosti. Film će najvjerovatnije biti na engleskom jeziku, ali to nisu potvrdili ni tim ni pisac, prenosi Headliner.

Datum početka snimanja i glumci tek treba da budu otkriveni.

“Za šaku dolara” je kultni vestern koji je pokrenuo zanimanje za ovaj čuveni žanr. Prate ga nastavci “Za dolar više” i “Dobar, loš, zao” u kojima glavnu ulogu takođe tumači Istvud.

Priča prati usamljenog revolveraša (Istvud) koji dolazi u mali gradić u Novom Meksiku, u kojem se dvije suparničke porodice bore za prevlast nad trgovinom oružjem i alkoholom. Jednu porodicu čine braća Don Miguel, Esteban i Ramon, a drugu porodica Bakster, koju vodi šerif Džon Bakster. Obje porodice pokušavaju da angažuju iskusnog revolveraša, ne znajući da on ima sopstvene planove.