fbpx

Izlazi Netfliksov "Dekameron"

Izlazi Netfliksov "Dekameron"

Foto: Screenshot/Youtube

"Dekameron vraća gledaoce u karantin... ali na zabavan način. U ovoj sapunastoj mračnoj komediji, ekipa neprilagođenih suočava se sa pandemijom (a od tada je prošlo dovoljno vjekova da se definitivno nije prerano šaliti na tu temu)"

Srdačno ste pozvani na "sex romp" natopljen vinom u italijanskom selu, kako piše Tudum, zvanični prateći sajt Netfliks-a, koji pomaže fanovima u pronalaženju TV emisija i filmova i informisanju o njima, prenose Vijesti.me.

Od kreatorke i šouranerke, Ketlin Džordan, ("Tinejdžeri lovci na glave", "Američka princeza"), labavo inspirisana istoimenom kultnom kolekcijom kratkih priča, sapunasta mračna komedija od osam epizoda, Dekameron, stiže na Netfliks 25. jula.

Serija istražuje previše aktuelnu temu klasnih borbi u sezoni pandemije, dok ekipa neprilagođenih pokušava da nadživi pandemiju kuge u Firenci 1348. godine.

U Dekameronu igraju Toni Hejl, Zoša Mamet, Serša Monika Džekson, Tanja Rejnolds i drugi.

"Kada se pojavi nešto poput kuge, sve postane ravno", rekao je Hejl. "Nije važno. Dakle, u šta ja ulažem? U koje odnose ulažem? Kako se ponašam prema ljudima? To su stvari koje su važne".

O čemu je Dekameron?

Prvi put objavljen u Italiji sredinom 14. vijeka, Dekameron, Đovanija Bokača priča priču o grupi plemića i njihovim slugama koji se sklanjaju u veliku Vilu Santu izvan Firence dok crna smrt bjesni 1348. godine.

Da bi prekratili vrijeme, oni se smjenjuju pričajući jedni drugima priče koje se kreću od duhovitih do razvratnih.

Serija ima sličnu premisu, ali sa preokretom iz Gospodara muva - kako vrijeme prolazi, a društvena pravila postaju sve tanja, orgija bogatstava i pića se urušava u borbu za opstanak.

Bogati građani izbjegavaju kugu učestvujući u raskošnim i izolovanim prikazima bogatstva? Ne zvuči kao da bi ovo moglo biti relevantno...uopšte!

Džordan je o Bokačiovom Dekameronu razmišljala kao o "kratkim malim zapaljenim pričama". Tako da je kolekciju uzela kao okvir. Ali, klijanje projekta došlo je iz želje da se istraže teme klasnog dispariteta. "I kada se u kriznim vremenima provalija između onih koji imaju i onih koji nemaju sve više raste i širi", rekla je Džordan. "Očigledno, to je nešto što smo vidjeli u posljednjih nekoliko godina, posebno kod kovida".

Ali nije sve to zbog kuge u Vili Santi. Džesika Plamer, koja igra plemenitu Filomenu, uporedila je ludorije i gluposti humoristične serije sa rijaliti šouom. "Zamislite, kao, Lav Ajlend, ali u ono vreme", rekla je. "Mnogo drame, mnogo seksa, mnogo, da, ludosti".

Trejler

Pogledajte trejler da biste videli Firencin najbolji pokušaj da jede, pije i krene u svijetlu novu budućnost. Samo nemojte očekivati da živi po zakonima uljudnosti, piše Tudum.