fbpx

Guillermo del Toro za Netflix snima novu verziju Frankensteina

Guillermo del Toro

Foto: Profimedia

Reditelj Guillermo del Toro prije nekoliko dana osvojio je Oscara za najbolji animirani film za svoju verziju Pinokia, a sada je već započeo s realizacijom novog projekta.

Riječ je o novoj adaptaciji klasičnog horor romana Frankenstein, autorice Mary Shelly, koji je dosad doživio nebrojene ekranizacije. Del Toro navodno za Frankensteina priprema i scenarij, a u filmu bi trebali glumiti Andrew Garfield, Oscar Isaac i Mia Goth, prenosi Index.hr.

Del Toro još uvijek radi na scenariju i nema službenih ponuda nijednom glumcu, ali prema Deadlineovim izvorima, sastao se sa svo troje navedenih glumca i svi su zainteresirani za film. No, nije poznato ko bi glumio doktora Frankensteina ili njegovu kreaciju, ali za pretpostaviti je da bi Goth glumila doktorovu ljubav.

Frankenstein je jedno od Del Torovih najdražih čudovišta svih vremena, a u 2000-ima je razvijao akcijsku verziju koja bi vizualno bila vrlo bliska Frankensteinu Bernieja Wrightsona, ilustriranom prikazu romana koji je objavljen 1983. S obzirom na to da je Del Toro jednom izjavio da ima "nezdravu" opsjednutost Frankensteinom, ovo je očito ostvarenje velikog sna.

Film Frankenstein je dio rediteljevog višegodišnjeg ugovora s Netflixom, a upravo na toj platformi ćemo ga gledati u bližoj budućnosti.