fbpx

Deep Purple objavili pjesmu “Lazy Sod”

Deep Purple objavili pjesmu “Lazy Sod”

foto: Press

Deep Purple su objavili novu pjesmu “Lazy Sod”, kojom najavljuju svoj nadolazeći album “=1”, koji će biti objavljen 19. jula.

Nova pjesma oslikava klasični Deep Purple zvuk, a frontmen Ian Gillan je otkrio da pjesma govori o njegovom iskustvu starenja, kao i nesigurnom stanju u svijetu. Otkrio je i odakle dolazi inspiracija za naziv pjesme: “Nedavno me mladi novinar pitao koliko sam pjesama napisao u životu. Odgovorio sam da ih je prije dvadeset godina, kad je moja pomoćnica brojala, bilo više od 500. Osjećao sam se uspješno, sve dok nije ukazala na 5000 pjesama Dolly Parton, nazvavši me ‘lijenim jadnikom’.”

Nadolazeći album “=1” biće prvo izdanje s novim gitaristom Simonom McBrideom, koji se bendu pridružio jer je dugogodišnji gitarist Steve Morse napustio bend 2022. godine iz privatnih razloga. Tako sadašnju postavu Deep Purplea čine stari članovi Gillan (vokal), basist Roger Glover (bas) i Ian Paice (bubnjevi), zajedno s dugogodišnjim klavijaturistom Donom Aireyem, a ovaj put su ponovno sarađivali s Bobom Ezrinom, koji je producent albuma, prenosi Muzika.hr.