fbpx

Samostalna izložba grafika umjetnika Tarika Golubića u Kulturnom centru UDAS Banjaluka

Žrtve dunjalučke obmane naslovna

Samostalna izložba grafika umjetnika Tarika Golubića iz Sarajeva pod nazivom “Žrtve dunjalučke obmane“ biće otvorena u utorak, 21.12.2021. godine u 19:00 časova u Kulturnom centru UDAS Banjaluka, ulica Sime Miljuša br.2. Riječ je o šestoj i ujedno posljednjoj izložbi grafika koja se predstavlja u okviru kulturne manifestacije ‘’Jesen grafike 2021’’.

Kulturna manifestacija ''Jesen grafike 2021'' realizovana je u period od oktobra do decembra 2021. godine u okviru koje je predstavljeno ukupno šest samostalnih izložbi grafičara/ki iz Bosne i Hercegovine koje je odabrao Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS na osnovu javnog poziva za 2021. godinu.

O autoru: Tarik Golubić, rođen u Sarajevu 26.6.1999. godine. Osnovnu i srednju školu završio u Konjicu-srednja  opća gimnazija. Trenutno je student akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, na odsjeku za grafiku. Prve dvije godine proveo u klasi prof. Avde Žige, gdje sam izučavao tehniku visoke štampe linorez i drvorez. Na kraju druge i početkom treće godine izučava tehniku duboke štampe :suha igla, bakropis, mezzotinta, akvatinta. Izlagao je na kolektivnim izložbama. Dobitnik je nagrade “Alija Kučukalić” za najbolji studentski rad.

Kulturna manifestacija ’’Jesen grafike 2021’’ realizovana je u okviru projekta kojeg finansira Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite Vlade Republike Srpske. Manifestaciju je podržala društveno odgovorna kompanija Molson Coors i brend Jelen pivo.

Izložba će biti otvorena do 31. decembra 2021. godine i ista će biti dostupna za posjetioce radnim danom i subotom od 09:00 do 15:00 časova.

Napomena:

Organizacija događaja realizuje se u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Broj posjetilaca na izložbi biće ograničen uz obavezno nošenje zaštitne maske.

Foto žrtve do