fbpx

Priroda može da se oporavi, ali uz našu pomoć: Benksijev novi mural

Priroda može da se oporavi, ali uz našu pomoć: Benksijev novi mural

Foto: SUN

Čuveni ulični umjetnik Benksi potvrdio je da je on autor neobičnog murala koji se preko noći pojavio u jednom stambenom naselju u sjevernom Londonu.

Njegov mural je u susret prvom danu proljeća, nacrtan tik iza orezanog dvorišnog drveta na zidu jedne zgrade tako da djeluje kao krošnja. Takođe, na njemu je i osoba sa prskalicom za boju, koja izgleda kao da je upravo nanijela zelenu boju na zid.

Čim je Benksi na Instagramu potvrdio da je autor ovog djela, veliki broj ljudi posjetio je Hornsi roud, gdje se inače nalazi.

Poruka je da se priroda bori da opstane i da je na ljudima da joj u tome pomognu, smatra BBC voditelj Džejms Pik, koji je i autor emisije o Benksiju.

"Kad se udaljite, izgleda kao da je drvo oživjelo, ali na primjetno lažan i sintetički način. Takođe je prilično suptilno za tako veliko drvo, moram da priznam", dodao je voditelj.

banksy confirms new mural north 887993019

Alamy Live New artwork believed to be by Banksy appears in 2WTHBBKjpg JS887983259

Savjet Islingtona, u čijoj je nadležnosti naselje u kom se nalazi grafit, potvrdio je za britanski javni servis da neće biti uklonjen.

Inače, mural je nastao iza drveta višnje koje je staro četrdeset ili pedeset godina i slabog je zdravlja. Već neko vrijeme službe za održavanje zelenila pokušavaju da ga oporave i produže mu vijek, pa tako proljeće dočekuje bez lišća.