fbpx

Kako reći zbogom

kako re i zbogom orig

U životu postoje trenuci u kojima se nalazimo ispred teškog zadatka kada moramo reći zbogom zauvek. Zatvaranje odnosa definitivno uključuje potrebu da se moglo prepustiti, odseliti se, ojačati ono što je bilo prelepo. 

"Ponekad se najbolji i najgori trenuci u vašem životu mogu podudarati. Ovo je paradoks oproštaja. "

Dajte sebi dozvolu da živite svoje emocije

Zbogom je najteži pozdrav koji ćete dati. Kršenje obveznice može premestiti mnoge emocije u nama, uključujući tugu, strahu, gnev, posebno kada to nije naš izbor. Ove emocije su prirodne i legitimne: one su izraz svega što je bilo, svega što neće biti.

Da se ​​oprosti zahteva hrabrost i unutrašnju snagu i može se dogoditi da osećamo ovu silu, ali želimo da pobegnemo i izbegnemo ovaj trenutak, pokušavajući da pronađemo neizbežno. 

U tim je slučajevima uvijek potrebno imati na umu da nismo jedini koji treba da živimo o trenutku; Evo razloga zašto je to korisno da se mentalno pripremi da biste dali poslednji oproštaj tako da ga živi sa svešću, strpljenjem i poštovanjem prema sebi i drugom. Čak i ako boli.

"Svi imamo pravo na pravo zbogom. Neko ko pre zatvaranja okreće se još jednom. I daje nam klimanje, reč, poslednji pogled. Vidim ljubaznost, poštovanje. Vidim čovečanstvo. "
(Fabrizio Caramagna)

Kada je reći zbogom premisa novog početka

Ponovno otkriće nečijih snova, prema nečijim željama, zajedno sa mogućnošću učenja nečijih grešaka, transformisaće zatvaranje ove veze, iako bolno, u važnu priliku za rast. Ovo će vam pomoći da definišete principe poštovanja i ljubavi radi uravnoteženog budućeg odnosa.

Poštujte svoje vrijeme

Pored razloga koji mogu da nas guraju da kažemo zbogom, da li da prekinemo vezu ili da pružimo još jednu šansu voljenoj osobi. Dakle, zatvorite vrata ljubazno iza sebe bez davanja lažne nade da ostavite ruku na ručicu ili ponovo pokrenete beskorinu patnju. Tačno je da se "vrata zatvaraju, ali se otvaraju druga vrata!"

Prevod i obrada Ana Muratović -  bebamur.com