fbpx

Banjaluka - Počelo drugo Atomsko druženje na "Građi"

Građa Banja Luka Atomsko druženje 3

Foto: UNSA Geto

Počeli su radovi na uređenju platoa iznad atomskog skloništa koji se nalazi u banjalučkom naselju Centar 1, poznatijem i kao Građa.  

Stanari ulice Sime Šolaje, zajedno sa Udruženjem nezavisnih stvaralaca i aktivista Geto i Centar za umjetnost i urbanizam iz Berlina organizuju manifestaciju „Atomsko druženje“ u sklopu međunarodnog projekta Some call us Balkans (SCUB) koji je podržan od strane Kreativne Evrope i Izvršne agencije evropske komisije za kulturu i obrazovanje u 2020. godini.

„Danas sa majstorima radimo na grubim radovima. Zamjenićemo jedan veoma dotrajali i opasan limeni krov na pomoćnom objektu, postaviti koš za basket, posaditi zelenilo, postaviti tribine i ofarbati išarane zidove. Sutra sa umjetnicima, aktivistima, skejterima i naravno komšijama radimo na završnim radovima i oslikavamo i osvježavamo naš Građiš. Od 17h planirano je druženje i koncert Duvačkog kvarteta i Akademaca.“, izjavili su organizatori.

Kompletan program možete pogledati ovdje.

Kompletan program ATOMSKO DRUŽENJE u Banjaluci

Tokom drugog dana online  radio BR će raditi i uživo izvještavanje sa Građe, dok će banjalučki skejteri i grafiteri edukovati djecu i roditelje o tome šta je skejt i ulična umjetnost.

Pogledati kako je izgledalo “Atomsko druženje” 2022. godine.

Više o projektu možete pronaći i na https://somecallusbalkans.org/assembling-blkn/