fbpx

ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE BRANKO IVKOVIĆ: Zaposlio sestru, brata, snahe, zetove i većinu prijatelja!

6zavod

Branko Ivković je bivši predsjednik HDZ HBŽ, bivši premijer HBŽ a sadašnji predsjednik Nogometnog saveza Hercegobosanskog kantona. U slobodno vrijeme obavlja funkciju Zavoda za zapošljavanje rodbine i prijatelja

Pišu: D.Obrdalj/S.Mustafić

Branko Ivković  predsjednik je Nogometnog  saveza Hercegbosanske Županije, direktor SGD Hercegovačke šume d.o.o. Kupres, bivši premijer HBŽ i bivši predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH. Također, jedna od njegovih  prijašnjih funkcija je i direktor Zdravstvenog osiguranja HBŽ. 

U to vrijeme, preciznije 2004.godine, susreo se sa problemom - gdje parkirati svoj službeni automobil!? I onda, bez mnogo razmišljanja svestrani Ivković se dosjetio. Rođak Frano živi nedaleko od njegove kuće i posjeduje garažu. Vrlo brzo sastavljen je prigodni ugovor.

„Predmet ovog ugovora čini najam garažnog prostora u Livnu, Ul.Fra Anđela Kaića bb, ukupne površine 16 m2. Ugovorne strane su saglasne da cijena najma iz čl.1. ovog ugovora iznosi netto 100,00 KM mjesečno“, piše između ostalog u ugovoru o najmu garaže između direktora ZO HBŽ Branka Ivkovića i njegovog rođaka Frane Ivkovića. 

Stotinu maraka mjesečno najmanje 4 godine građani HBŽ-a plačali su rođačko iznajmljivanje privatne garaže za službeni automobil.

„Neću Vam odgovoriti ni na jedno pitanje, hvala i doviđenja“, kratko i jasno rekao je Branko Ivković za Žurnal.

Ivković ne želi da odgovara na pitanja. S druge strane, izvori Žurnala, tvrde da je svoju svestranost iskoristio  i na druge načine:

„Dok je bio direktor Zavoda primio je brata za vozača. Bratovu ženu zaposlio je u centar za Socijalni rad, sina u Ministarstvo prosvjete HBŽ, snahu u ministarstvo financija, sestru u stručnu službu vlade, sestrinog muža u mirovinsko. Kada je imenovan za direktora SGD šume Kupres zaposlio je muža od druge sestre za vozača. Za šefove službe prodaje zaposlio je mnoge prijatelje. I Franu Ivkovića zaposlio je u Upravi za šume“, navode izvori Žurnala.

Branko Ivković se dovodi i u vezu sa nelegalnim davanjem pozajmnica nogometnom klubu Troglav u vrijeme kad je bio direktor Zavoda Zdravstvenog osiguranja. Prema informacijama Žurnala, Ivković je prvostepeno za ovaj predmet osuđen, ali uz pomoć osoba iz vrha HDZ-a BiH nakon žalbenog postupka oslobođen.

6zavod 1 

Kako saznajemo, MUP i Tužiteljstvo Kantona 10 prilikom istrage u ovom predmetu imali su informacije o slučaju „garaža – službeno vozilo“, ali ih nisu uzeli u razmatranje.

Podsjetimo, Ivković je predsjednik nogometnog saveza HBŽ, gdje je nedavno na mjesto glavnog tajnika NS HBŽ iz mirovine vraćen Ivan Tabak. Tabak je pravomoćno osuđen na kaznu zatvora od 3 mjeseca,  zbog zloupotrebe položaja i pronevjeru približno 30 hiljada maraka upravo u nogometnom savezu.

zurnal.info