fbpx

Novi izbori – stara priča

izbori ovce

“Zajedno smo bili u mnogim političkim pobjedama i nalazimo se pred još jednom. Na izbore izlazimo čistog obraza, a iza sebe ostavljamo stabilnu Republiku Srpsku, koja danas zna šta hoće, u kojoj niko ne treba da se boji i u kojoj svi treba da uživamo zajedno izvojevanu slobodu”, poručio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na početku kampanje za lokalne izbore.

Dodik je rekao da se SNSD nalazi pred još jednom izbornom pobjedom. “I u SNSD-u ima onih koji nisu zaslužili da budu među nama, onih koji su bahati i šalju lošu poruku o nama, ali mi to definitivno nismo. Politika SNSD-a jeste da čuva RS kao stabilnu, političku, ekonomsku i socijalnu zajednicu”, rekao je Dodik.

On je pozvao građane da ne dozvole da godine koje je SNSD uložio kako bi napravio stabilnu Srpsku odu. Na stanovnike je apelovao da političare mjere po onome šta su ostavili iza sebe, a ne po tome kako pričaju.

“Banjaluci smo ostavili pola novog grada, uradili smo to i u mnogim drugim opštinama. SNSD je Banjaluku naslijedio u vrijeme kada nije imala vodu, grijanje, istočni i zapadni tranzit i administrativni centar. Danas ovaj grad izgleda sasvim drugačije, iako postoje oni koji pokušavaju da sve predstave crnim”, poručio je Dodik.

Iz PDP-a su poručili da će izbori pokazati da se prilike u RS mijenjaju i da će građani kazniti osionu vlast koja razmišlja samo o sebi. Ističu da su uvjereni da će partije iz opozicije dobiti puno veću podršku nego što su je imale. Naglašavaju da sa optimizmom počinju kampanju i očekuju da će opozicija, posebno gdje je ujedinjena, uspjeti da pobijedi i da preuzme dobar dio opština gdje vlada SNSD, prije svega jer su ljudi nezadovoljni.

U SDS-u se nadaju da će na lokalnim izborima dobiti veću podršku glasača u svim opštinama u Srpskoj i da će SDS preuzeti odgovornost u lokalnim zajednicama u kojima pobijedi.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da je jedna od najvažnijih politika ove partije borba za socijalno odgovornu vlast i za društvo socijalne pravde u kojem će svaki stanovnik imati jednaku šansu za uspjeh, te da dokaže i predstavi svoje sposobnosti.

“Naša partija zalaže se da se udvostruči napor za više radnih mjesta da bi svi, prvenstveno mladi, mogli da osjete sigurnost za buduće vrijeme. Ta sigurnost stiče se jedino novim zapošljavanjem”, poručio je Đokić.

Iz DNS-a poručuju da daju riječ, da je drže i da su uvijek spremni da polože račune građanima za ono što rade. Naglašavaju da predizborna kampanja predstavlja vrijeme kada stranke treba da polože račune građanima za urađeno tokom prethodne četiri godine. Ističu da su građani prepoznali principijelnost ove stranke, dodajući da će se DNS zalagati za decentralizaciju RS i vraćanje vlasti i novca u lokalne zajednice, koje su bliže građanima i koje će sa njima moći graditi bolji život.

Ovakve i slične poruke možemo očekivati u narednih mjesec dana, sve do 15. novembra kada se održavaju lokalni izbori. Međutim, ono što je zanimljivo je da smo ove poruke već čuli. I to ne danas. Ovo su poruke koje su upućene prvog dana predizborne kampanje pred lokalne izbore 2012. godine.

Kao što možemo vidjeti, političari “vrte istu ploču” godinama. Ne mijenjaju poruke, pristup, politiku. A i zašto bi, kada im uvijek prolazi. Iste priče kruže godinama. I to veoma uspješno. Narod je tu da bleji i da glasa. Političari su tu da šišaju, sve dok ima runa.

Gerila.info