fbpx

Dragan Bursać: RS je inkubator terorizma

8uglavu

Zato sa punim pravom možemo reći da je ovakva Republika Srpska, bitno nastala na genocidu, sa epikom i heroikom koju gaji, od izmaštanog kosovskog mita, od Bajom Malim Knindžom opjevanih krvnika sa kraja 20. vijeka zapravo ideološki inkubator i nekaradni Pijemont za ono što se zove hrišćanski terorizam.

Piše: Dragan Bursać za Interview.ba

Eto, RS je trenutno inkubator terorizma. Otkud to? Kako to, zapitaće se mnogi, no idemo redom.

Možete vi V.D. upravnicu kazneno-popravnog zavoda Republika Srpska, Željku Cvijanović shvatiti kako hoćete, ali ona drži konce i katance istog i dok lupa gluposti za sve pare.

Ona je tako ovih dana izjavila kako je BiH alfa und omega, ishodište svih terorističkih akcija na planeti. Preciznije, ona veli da je svaki teroristički napad izveden u svijetu povezan sa BiH.

I u pravu je! U pravu je žena!

Kako se svjetski teroristi klanjaju našim četnicima

Jer samo slijep može da ne vidi kako Andres Brejvik i onaj njegov kolega po ludilu sa novog Novog Zelanda, Brenton Tarant, prije egzekucije desetina nevinih ljudi, ne potežu imena «heroja» četničkog pokreta, njihovih muzikanata i izmaštanih kosovskih junaka. Od Obilića do Mladića, sve uz zvuke Baje litl Knindže.

E sad, zamjerio bi meni pokoji srBski nacionalista, kako ti srBski heroji koji ubijaju nevin puk i pjesmom ubijanje slave, pripadaju jedino i isključivo Republici Srbiji, ali se BiH kao država potrudila da ih demantuje.

U Bileći (čitaj BiH gradu) postoji, ma šta postoji, vaskrsao je čitav jedan četnički diznilend. Sve sa bistom Draže Mihailovića, koji je postao falusoidni šef ove faističke znamenitosti na koju onanišu bjelosvjetski teroristi i ubice. A, svi znamo šta, pa znamo da je Bileća u BiH. Zajedno sa Banjalukom, Prijedorom, Brčko Distrihtom, Bijeljinom, Dobojem, ma zajedno sa cijelom Republikom Srpskom, gdje se bezmalo tri decenije slave teroristi i ratni zločinci.

Pa je onda kristalno u pravu V.D. direktorica RS-a, kad je barem geografski locirala problem terorizma. A još je više u pravu, kada veli kako je ova naša prćija samo dio svjetske terorističke zavjere.

I da čovjek malo više istražuje, pamet bi mu stala!

A i ministar srbijanski, znan kao Budala od Miloševića, Dačić Ivica Mali konstatuje isto-Ne tražimo mi BiH koja će biti sastavljena od Srba, nego tražimo ravnopravnost Srba i Republike Srpske, kao što i Hrvati imaju pravo da to isto traže za svoj narod. Za razliku od Bošnjaka, koji smatraju da je BiH muslimanska.”, kaže ovaj od Miljacke Mali.

I ne griješi ni on mnogo!

On samo traži apanažu za srBsko učešće u terorizmu. Shvatite to kako vam drago, no na probirjivom tržištu ubica od Tigrisa do Makonda, debeloguzan iska pravdu za svoje asasine.

Ako može ubijati Ćelo i ostala klapa, šta fali Arkanu posthumnom i budućim pridnjestrovljanima? Šta fali onim DJ-evima koji su se beogradskih žurki odlazili da ubijaju nejač po Istočnoj Bosni? Šta fali na koncu srbijanskim budžetlijama «Škorpionima», na privremenom klanju u Bosni? Na uber-koncu, šta fali blagopočivajušćem Patrijarhu Pavlu i njegoim silnim blagoslovima, od tenkova, do ubica? Svi su oni svojim radom utkali nekakvu državotvornost u Republiku Srpsku, a Dačić se bori da i oni budu ravnopravni, majka mu stara.

I zar nije tako?

Mnogi su zube, jezik i nepce satrali ne bi li pojasnili Dačiću i Cvijanovićevoj kako se sprdaju sa svojim narodom. Mnogi su hudo i ludo udarali po tastaturama govoreći kako ovaj dvojac lupeta, kako se jedno od njih sprda sa državom dok joj reprezentuje 49% teritorije, a drugo se grubo petlja u unutarnje stvari BiH.

A griješe te sinje kukavice. Griješe, jer ovo dvoje nisu toliko krivi, to se narod sprda sam sa sobom dok ih bira i daje im legitimitet.

Hapsi Željka, tako ti Arkana!

Pa je najvaljanije pitanje, šta ti činiš gospođo Cvijanović, prva damo 49% teritorije BiH, da ne bude svaki, baš svaki teroristički napad u svijetu povezan sa našom zemljom? Zašto, ti, izabrana od naroda, za platu koju narod kešira iz bušnih džepova ne hapsiš one koji slave ubice i teroriste???

Tačnije, zašto je trenutno RS ideološko leglo svjetskog terorizma?

Zar svaki masovni ubica mora ponad svoje glave imati jebenog Karadžića i Mladića na posteru? Još preciznije, ko ubija našu djecu u RS-u? Najpreciznije, ko su ljudi iz RS-a koji ratuju po Ukrajini? I najpreciznije, zašto je nekažnjeno moguće u RS-u veličati zločinačke i terorističke tvorevine, poput krimske oblasti i Federativne Države Novorusije? Ma šta veličati, vodati njihove zvaničnike po BiH?!

Dakle, legitimno je pitati gospođu Predsjednicu Cvijanović, zašto nemamo Zakon o zabrani negiranja zločina i genocida, zašto su ubice na slobodi i na koncu ko šalje našu djecu da postanu teroristi u Ukrajini?

Dobiti odgovor neću, ali bi Željki Cvijanović bilo dobro da se pozabavi ovim stvarima prije nego što zucne i jednu jedinu riječ o terorizmu u svijetu i prelamanju istog na BiH.

Šizofrenijo, ti li si, koliko kod gnusna li si?

Neko naivan će se opet zapitati kako je sve ovo moguće?

O da, naravno da je sve ovo moguće! Naravno da su teroristi u cijeloj BiH dobrodošli gosti.

Ostaje nam samo urlik, kuda goniš predsjednice pola zemlje dok optužuješ cijelu zemlju za terorizam, a ti ga sama prećutno ili manje prećutno podržavaš i odobravaš???

Brejviče, sve sa Mladićevom slikom dok ubijaš 85 djece, jel' ti sad i Željka Cvijanović uzor? I što je najžalosnije, indirektno jeste! Nije Željka konkretno, jer za nju ne zna ni dobar dio oficijelnih političara, ali RS jeste nekakav mentalni Pijemont za hrišćanske teroriste, za raznorazne neotemplare, manijake opskurnog zilotizma...Da, Republika Srpska se visoko kotira u krugovima tamnog, dubokog interneta, gdje istinski budući teroristi pasu svoje «znanje» i svoju ideologiju, a koju kasnije siju mecima po nedužnom narodu diljem svijeta.

Zato sa punim pravom možemo reći da je ovakva Republika Srpska, bitno nastala na genocidu, sa epikom i heroikom koju gaji, od izmaštanog kosovskog mita, od Bajom Malim Knindžom opjevanih krvnika sa kraja 20. vijeka zapravo ideološki inkubator za ono što se zove hrišćanski terorizam.

Pustimo mi sad Željku Cvijanović i Ivicu Dačića, ali ovim problemom će se odistinski morati pozabaviti srpski narod, sa obje strane Drine, prije svega zbog svoje djece, koja će, ako se ovako nastavi, nositi anatemu divljih balkanaca i loših momaka na pogrešnoj strani povijesti do kraja svojih života.

A to nemamo prava raditi djeci!

interview.ba