fbpx

Zagreb - Predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te udruga Eko-Integral i Građanska inicijativa za čisti zrak iz Slavonskog Broda u petak su održali sastanak na kojemu su iznesene informacije o aktivnostima koje se poduzimaju s ciljem rješavanja problema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu.

MediaThumbnailHandlerbrods

Državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić predstavnicima udruga naveo je kako Ministarstvo usko surađuje sa svim nadležnim institucijama i nacionalnim energetskim kompanijama te je utvrđen plan za rješavanje problema. Interes Hrvatske je, naglasio je Čikotić, plinofikacija i modernizacija Rafinerije nafte Brod u BiH, koja je dominantan izvor onečišćenja zraka. Hrvatska je spremna financirati plinovod i osigurati priključak na plin Bosni i Hercegovini, a ključno je, ističe, da struka da odgovor koji je najbrži i optimalan način da se to realizira. Čikotić je naglasio da je plinofikacija i razvojna prilika za BiH.

Državni tajnik Čikotić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s nevladinim organizacijama iz Slavonskog Broda istaknuvši kako je bitno proaktivno djelovanje na svim razinama.

Predstavnici nevladinih organizacija pozdravili su aktivnosti koje se poduzimaju. Najavili su kako među sljedećim koracima koje će poduzimati planiraju podizanje sudskih tužbi protiv Rafinerije nafte Brod i BiH zbog ugrožavanja zdravlja stanovnika Slavonskog Broda.

croenergo.eu 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Životna sredina - Arhiv

Februar 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5