fbpx

est glavnih drevnih pravila pre ivljavanja 1

Sada moramo naučiti da preživimo. Jer život nije težak posao, ali samo do prvog dana na testu. A onaj ko nije doživeo udarce sudbine, opasnosti i nevolje, brzo gubi snagu. Ne zna kako da preživi, samo uživa. 

Postoje pravila za život. Postoje pravila za opstanak. Uče ih filozofi i oni koji su preživeli teško vrijeme. Oni koji su uspeli da se prilagode i da se izbore za život.

1. Postoji jedno glavno pravilo preživljavanja. Paradoksalno. Ne možete izgubiti ljudsko u sebi. Jer tada sigurno nećete preživeti. Biološki omotač će biti sačuvan, a ono što ga je učinilo čovekom će nestati. To je kao da ne spasavate čoveka iz zapaljene kuće, već njegovo odelo i čizme. Ovo je glavno pravilo ljudskog opstanka. A tu su i ostala pravila, poznata su hiljadama godina.

2. Sposobnost izvođenja rizičnih, ali smišljenih radnji. Sposobnost da se napravi korak, izbor. Preuzmite odgovornost i preduzmite akciju.

3. Vjera u sebe i samopoštovanje. Sposobnost da se podržite i pohvalite. Ne dozvolite da se spustite čak i ako vas niko ne vidi.

4. Sposobnost da se nadamo najboljem ishodu, pretpostavljajući mogućnost najgoreg. I priprema za najgore za svaki slučaj. Ne gubeći nadu!

5. Dalekovidost i praktičnost. Čak su i stari Grci znali da je zaštita od munje sudbine predviđanje, sposobnost pripreme za mogući razvoj događaja. Nabavite zalihe, naoružanje, popravite pokvareno, saznajte neprijateljske planove...

6. Sposobnost formiranja korisnih saveza. Drugi ljudi imaju resurse. I važno je da delite svoje resurse, tražite međusobno razumevanje i budete od pomoći. Biti u stanju da komuniciramo višestruko jača snagu - sjedinjenje sa drugima.

Evo 6 glavnih drevnih pravila preživljavanja. Zahvaljujući njima, naši preci su preživeli. I ostali su ljudi.


Anna Valentinova Kiryanova

Prevod i obrada Ana Muratović -  bebamur.com

 

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU