fbpx

naslvna5

Kampanju do sada podržale brojne javne ličnosti iz BiH.

Poslušajte

Povodom obilježavanja prve povorke ponosa u BiH, u toku je video kampanja podrške u kojoj je do sada učestvovalo više od 25 javnih ličnosti iz pozorišnog, filmskog, književnog, muzičkog, akademskog i medijskog života. 

“Kampanja se sastoji iz pojedinačnih poruka podrške, te grupnih poruka kroz koje vas pozivaju da i vi podržite povorku i šetate sa nama”, navode organizatori povorke. 

Organizatori pozivaju sve javne ličnosti, ali i građane i građanke da se na ovaj način uključe u borbu za prava LGBTIQ osoba u BiH. Video podrške možete poslati na mejl adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Praćenje kampanje je omogućeno na web stranici povorkaponosa.ba, kao i na stranicama društvenih mreža: FacebookInstagramTwitter i na YouTubeu

“Ponavljamo i ponavljat ćemo da nam je podrška potrebna i veoma važna”, poručuju organizatori koji na pripremi povorke rade više od godinu. 

Video kampanja je pokrenuta na pedesetu godišnjicu od organizovanja prve povorke ponosa u svijetu, 28. juna 1969. godine u New Yorku, kada su se LGBT osobe suprotstavile nasilju i zatražile svoja prava. 

Prva bh. povorka ponosa će se održati u Sarajevu 8. septembra ove godine, a njen cilj je borba protiv nasilja i obezbjeđivanje boljeg i slobodnijeg života LGBTIQ osoba u BiH.

https://www.youtube.com/watch?v=PMi7RVJEtNA

(Diskriminacija.ba)

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU