chrysanthemum stone

Mentalno, hrizantem kamen se suprotstavlja površnosti. Dodaje dubinu misli i štiti od smetnji. Sa hrizantem kamenom možemo da sagledamo širi plan.

BOJA - Smeđa, siva sa bijelim

IZGLED - Podsjeća na svijet hrizanteme, kamen srednje veličine

UČESTALOST - Lako dostupan

IZVOR - Japan, Kanada, Kina, SAD

OSOBINE - Hrizantem kamen nježno klizi kroz vrijeme, olakšavajući putovanje kroz vrijeme. Odiše smirenim povjerenjem i poboljšava svako okruzenje svojim nježnim prisustvom. Isijavajući harmoniju, spaja promjenu sa ravnotežom i pokazuje kako to dvoje mogu da dijeluju skupa. Kamen vam pomaže da uživate u fokusiranosti na sadašnji trenutak i podstiče sopstvo da cvijeta. Inspiriše i puni energijom, dovodi težnje do ostvarenja. Hrizantem kamen podučava kako da ostanete nalik djeci, da volite da se zabavljate, da ostanete nevini dok ste na stazi duhovnosti, obezbjeđuje spontanost samorazvoju. Jača karakter i prevazilazi netrpeljivost, neznanje, ograničenost uma, sampopravednost i ljubomoru, podržava više pokazivanje ljubavi svijetu, koje za uzvrat donosi više ljubavi u vaš život.

Mentalno, hrizantem kamen se suprotstavlja površnosti. Dodaje dubinu misli i štiti od smetnji. Sa hrizantem kamenom možemo da sagledamo širi plan. Emotivno, hrizantem kamen donosi stabilnost i povjerenje, eliminiše ozlojeđenost i zlovolju.

LIJEČENJE - Hrizantem kamen podstiče fizičko sazrijevanje i prelaz. Utiče na kožu, na skelet, i na oči.To je kamen koristan za eliminaciju toksina i otklanjanje izraslina.

POLOŽAJ - Nositi kao ukras ili u džepu, ili smjestiti negdje u okruženju. Koristiti kao eliksir, ali spravljen indirektnom metodom, odnosno staviti kamen u staklenu posudu, pa skupa sa njom u posudu sa vodom, zato što drugačije "svijet" može da se ošteti.

enciklopedijakristala.blogspot.com

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU