fbpx

6apel

Zagreb - Udruga Prijatelji životinja pozvala je sve da za božićne darove ne kupuju životinje, već da udomljavaju pse i mačke iz skloništa. "Kada bi svi koji razmišljaju o kupnji životinje odlučili udomiti psa ili mačku, sva skloništa bila bi prazna", ističe Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja. 
 
Prijatelji životinja pozivaju sve koji imaju uvjete da udome napuštenu životinju. Oman dodaje: "Kupovinom životinja potiče se okrutnost uzgoja i trgovine živim bićima koja ne bi smjela biti predmet trgovanja. Bilo bi divno dočekati Božić bez ijedne kupljene životinje".

Matko Boršić, voditelj Mreže za zaštitu životinja, upozorava: "Životinje nisu za pod bor! Mnogi se već nakon Nove godine zasite slatkog ukrasa koji su dobili kao božićni poklon, pa životinje završe neželjene, u lošim uvjetima ili napuštene". 

Umjesto podržavanja okrutne trgovine živim bićima bolje je izabrati odlazak u sklonište gdje su životinje pod stalnom veterinarskom skrbi, cijepljenje, kastrirane i jedva čekaju novi dom. 

Onaj tko nema uvjeta za udomljavanje može odnijeti u nabliže sklonište stare deke, što će pomoći psima da lakše prebrode zimu. Pomoći se može i kumstvom, donacijom i traženjem doma za određenu životinju. Može se pridonijeti i kastracijom uličnih mačaka, pri čemu Prijatelji životinja nude program kastracije po povoljnijim cijenama ili čak besplatno.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Prijatelji životinja

Industrija - 11.7%
Toplane i privatna ložišta - 15.8%
Institucije vlasti - 72.5%

Ukupno glasova: 120
Glasanje u ovoj anketi je završeno

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU