fbpx

Vojin Mijatovic RAS SRBIJA

 Foto: RAS Srbija

Mijatović se javno zahvalio Nikšiću te poslao poruku "svima koji ste nam ovih dana lijepili najgore etikete - od danas vi dižite zastavu BiH u Banjaluci i slavite Dan državnosti, od danas po uzoru na “velike” političare iz Sarajeva mi krećemo da branimo BiH iz udobnih fotelja glavnog grada"

 

Vojin MIjatović, potpredsjednik SDP-a i član Pokreta za Državu, pozvao je poslanike SDP BiH u NSRS da glasaju za listu opozicije za Dom Naroda PSBiH.

Mijatović se, naime, oglasio na svom Facebook profilu te konstatovao kako "pokušaj spaljivanja SDP BiH u Republici Srpskoj, Nermina Nikśića i Vojina Mijatovića nije uspio".

"Pozivam poslanike SDP BiH u NSRS da glasaju za listu opozicije za Dom naroda PSBiH.

 

Ovih dana se vodila organizovana hajka od strane raspale opozicije, pojedinih medija, pojedinih ambasada, sarajevskih političkih uhljeba i pojedinaca iz SDP BiH nalik na pravi režim.

Cilj je bio stigmatizovati i proglasiti izdajnicima poslanike SDP BiH unutar Pokreta za državu.

Mračnjaci iz SDP BiH su u tišini pronašli zajednički interes sa lajavcima iz tzv. opozicije iz RS-a i ambasadama, sa jednim ciljem sklanjanje Nikšića i preuzimanje SDP BiH i napraviti od jedine multietničke partije u BiH, federalnu jednonacionalnu partiju koja bi bila podređena ličnim interesima uhljeba.

 

Cilj je bio i po svaku cenu razvaliti sporazum Osmorke i HDZ-a i vratiti u igru SDA.

Jel po njima bolje još 4 godine opozicije u foteljama, nego preuzimanje odgovornosti za zemlju i građane.

Želim se javno zahvaliti Nerminu Nikšiću koji je bio spreman da stane uz nas bez obzira kakva bi naša odluka bila, bio je spreman da se spali zbog nas! To nismo dozvolili pa šta god da je cena koja treba da se plati.

a to su takođe bili spremni Željko Komšić i Dino Konaković i javno im hvala na tome!

SDA-u kratka poruka, nemate šta vi nas pozivati, vi ste pokazali u prošlom mandatu sve. Svaka dalja reč bi bila suvišna.

Na vama svojstven način ste se sada izvukli od odgovornosti i prebacili na nas, da ste kojim slučajem vi imali dva poslanika gledali bi mi isti scenario kao prošli mandat, dakle tišina!

Vama svima koji ste nam ovih dana lepili najgore etikete, kratka poruka, od danas vi dižite zastavu BiH u Banja Luci i slavite Dan državnosti, od danas po uzoru na “velike” političare iz Sarajeva mi krećemo da branimo BiH iz udobnih fotelja glavnog grada.

Sad malo mi u fotelje u Sarajevo, a vi na teren da vidimo vaš pattiotizam! Od nas 5 godina dosta!

Ovu odluku sam doneo sa grčom u želucu, jer raspala opozicija, kao ni konformisti u Sarajevu i samozvane patriote koje još žive u 90-im, nisu ovo zaslužili.

Poruka za buduće generacije vredi se boriti za ovu državu, ali ne sa kukavicma, konformistima i uhljebima.

Ostalim lajavcima koji su lajali ovih dana, ja sam ponosni Srbin koji voli ovu državu, ona nikada ali nikada neće pripadati vama samo zato što se Bošnjaci, ona pripada svima nama jer smo Bosanci i Hercegovci, shvatite više to hajvani!", napisao je Mijatović.

Oslobođenje

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5