fbpx

Eurocrem 100g 2

Foto: swisslion-takovo

Poznata poslastica eurokrem, proizvođača Swisslion Takovo više se ne pravi po tradicionalnoj recepturi i licenci firme Gandola iz Italije, na koju su potrošači navikli, već sada ima potpuno drugačiji sastav. 

Od maksimalnih 10 odsto lješnika po starom receptu, u novom sastavu ih je samo tri odsto, dok je kakao maslac sa devet odsto u novom kremu smanjen na četiri odsto.

Dejan Gavrilović iz Udruženja potrošača Efektiva kaže da samim tim što se smanjila količina određenih sastojaka u eurokremu, to više nije isti proizvod, već drugi koji samo vizuelno podsjeća na onaj koji smo navikli. To, kaže, tvrde i građani, koji su primijetili da ukus ove poslastice više nije isti. Ali kada je do promjene recepture došlo, zbog čega, i šta se dogodilo sa italijanskom licencom, Gavrilović kaže da mu iz kompanije Swisslion nikada nije odgovoreno, piše Blic.

On ističe da iako formalno kompanija nema obavezu, ipak je trebala da na neki način upozori potrošače da se više ne radi o istom proizvodu.

- Ako su već izgubili licencu, mislim da su trebali da promijene izgled tog brenda, da stave neku drugu boju ambalaže ili drugačiji naziv kako bi upozorili potrošače da to više nije isto. Mislim da bi to bilo pošteno. Nije ni ovo formalno kršenje zakona ali je diskutabilno da se pod istim imenom i identitetom prodaje nešto što više nije to, naglašava Gavrilović.

Cijena eurokrema inače je u posljednjih godinu dana otišla na gore najmanje za oko 20 odsto u prosjeku. U zavisnosti od proizvođača, eurokrem je poskupio i do 30 procenata.

Na nedoumicu šta se dogodilo sa receptom starog dobrog krema na koji su potrošači navikli iz kompanije Swisslion za Blic nisu odgovorili.

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Decembar 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1