fbpx

Vlada CG Danas

Poslanik Demokrata Dragan Krapović kazao je, nakon sastanka, da su zadovoljni postignutim dogovorom. „Svi smo, osim kolega iz URE i SNP, bili spremni da daju potpise Lekiću. Još uvek nemamo 41 potpis“, kazao je Krapović, prenosi portalanalitika.me.

Kako objašnjava, kolege iz CIVIS-a i SNP-a kazali su da nemaju problem da potpišu ali, ponavlja, “još uvek ne stoji 41 potpis na dokumentu”.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, koji je i inicijator sastanaka stare parlamentarne većine, kazao je prethodno da je dogovor postignut i da će Miodrag Lekić biti mandatar.

Predsedništvo Građanskog pokreta URA izjasnilo se danas da je ovoj partiji prihvatljivo da Miodrag Lekić bude mandatar za sastav nove Vlade, da se Vlada podeli po principu „pola-pola“ i „zlatni glas“ mandatara, a da sektor bezbednosti pokrivaju kadrovi koalicije „Crno na bijelo“.

“Imajući u vidu da kolege iz Demokratskog fronta i Demokrata nisu dostavile pisanu ponudu, a svesni negativnih iskustava koji su pratili formiranje 42. Vlade Predsedništvo URE nije dalo saglasnost da poslanici ove partije potpisuju bilo kakav dokument ili sporazum koji ne podrazumeva kompletan dogovor ceneći ranije iskazan princip svih partija – da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno“, saopšteno je iz partije odlazećeg premijera Dritana Abazovića.

Dodaju i da je, imajući u vidu nepreciznosti u Ustavu Crne Gore i mogućnost da se norme Ustava tumače na različite načine, Predsedništvo URE konstatatovalo da nijedan kandidat osim Miodraga Lekića nema podršku 41 poslanika i da je jasno kome predsednik države mora dati mandat.

Podsećamo, princip „pola-pola“ podrazumeva da polovina funkcija u novoj vladi pripadne Socijalističkoj narodnoj partiji, Građanskom pokretu URA i Savezu građana CIVIS.

Danas

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Februar 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5