fbpx

muriz m

Porodica je u šoku, a pripadnici MUP-a KS obavljaju uviđaj. Kako je prijavljeno, neko je pucao iz džipa u pokretu, a vozilo se udaljilo u nepoznatom smjeru.

Pucano je na kuću Muriza Memića - saznaje Avaz.

Porodica je u šoku, a pripadnici MUP-a KS obavljaju uviđaj. Kako je prijavljeno, neko je pucao iz džipa u pokretu, a vozilo se udaljilo u nepoznatom smjeru.

Kako je za Avaz potvrdio Ifet Feraget, advokat porodice Memić, i na njegovu vikendicu je pucano prije nekoliko dana, ali to nije prijavio.
Kako saznajemo, iz vozila u pokretu pucano je na kuću Memića u kojoj se u tom trenutku nalazila samo Arijana Memić, sestra rahmetli Dženana Memića dok je na vikendicu Ferageta koja se nalazi u Dobroševićima pucano na dan kada je potvrđena optužnica protiv Alise Mutap, bivše Dženanove djevojke, njenog oca Zijada, policajaca Hasana Dupovca i Josipa Barića te Muamera Ožegovića, uposlenika hotela "Kristal" na Ilidži.

Petorku Tužilaštvo BiH tereti za organizovani kriminal i sprečavanje otkrivanja i dokazivanja stradanja Dženana Memića, mladića koji je, nakon teških povreda, preminuo 15. februara 2016. godine.

Sumnja se da su pristupili kriminalnoj grupi koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Memić dobio povrede opasne po život u Velikoj Aleji na Ilidži, 8. februara iste godine.

U optužnici se navodi da su Ramić, Mutap, Dupovac, Barić i Ožegović prikrivali i fingirali dokaze, a navodno je optuženi Mutap ostvarivao kontakte s više osoba, među kojima su i optuženi, te je s njima lično i u dogovoru počinio nezakonite radnje, odnosno zajedno su činili nezakonite radnje.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Da - 88.5%
Ne - 9.4%
Nije mi bitno - 1%

Ukupno glasova: 96
Glasanje u ovoj anketi je završeno
Da - 9.3%
Ne - 88.4%

Ukupno glasova: 43
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Septembar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3