fbpx

Dženan memić

Sud Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da se izjasni o određivanju jednomjesečnog pritvora koji je Tužilaštvo BiH zatražilo za četiri osobe koje se dovode u vezu sa stradanjem mladića Dženana Memića.

Ranije ove sedmice uhapšeni su Alisa Ramić, rođena Mutap, Memićeva bivša djevojka, recepcioner ilidžanskog hotela Crystal Muamer Ožegović, bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i pripadnik Direkcije Nedžad Hrvat.

Osumnjičeni se terete za organizovani kriminal, odnosno pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protivzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Odbrana osumnjičenih zatražila je odbijanje prijedloga Tužilaštva za određivanje jednomjesečnog pritvora, smatrajući ga neosnovanim. Advokati ističu da su prihvatljive mjere zabrane koje uključuju sedmično javljanje policiji i oduzimanje putnih isprava.

Tužilaštvo navodi kako u ovom slučaju postoji uznemirenje javnosti i da je njime znatno narušeno povjerenje u pravosuđe, zbog čega traži određivanje pritvora.

Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede opasne po život. Preminuo je 15. februara na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženima za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Memić, u Kantonalnom sudu u Sarajevu 13. januara 2020. godine izrečena je oslobađajuća presuda. Seferovići su i prvostepenom presudom bili oslobođeni. No, Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.

bhrt

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Februar 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5