fbpx

SavjetministaraBiH tg

Savjet ministara danas bi na sjednici trebao da, između ostalog, razmatra Nacrt zakona o inostranim poslovima BiH, čiji je predlagač Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara.

Prema dnevnom redu, ministri bi trebali da razmatraju i Nacrt sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima.

Na dnevnom redu je i Nacrt aneksa Sporazuma Savjeta ministara i Vlade Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prelazu Ljubovija /novi most/ - Bratunac /novi most/, sa izvještajem o obavljenim pregovorima čiji je predlagač Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara.
Ministri bi trebali da razmatraju i Nacrt sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje Srbija - BiH za 2019. godinu između EU, Vlade Srbije i BiH, sa osnovama za zaključivanje ovog sporazuma čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara.

Na sjednici bi trebalo da se nađe i prijedlog odluke o imenovanju ekspertskog tima za praćenje stanja i aktivnosti u vezi sa problematikom odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Planirano je razmatranje i prijedloga odluke o imenovanju pravnog tima za izradu strategije pravne zaštite interesa BiH u vezi sa pitanjima odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Na prijedlog Ministarstva pravde u Savjetu ministara, ministri bi trebali da razmatraju i prijedlog odluke o usvajanju revidiranog Akcionog plana za provođenje Strategije za reformu sektora pravde u BiH za period od 2019. do 2020. godine i na današnjoj sjednici bi trebao da bude obavljen drugi krug glasanja.
Savjet ministara trebalo bi da razmatra i prijedlog odluke o formiranju radne grupe za izradu strategije u oblasti migracija i azila i Akcijskog plana za period 2021-2025. godina. Riječ je o novom tekstu koji je predložilo Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara.

Na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, Savjet ministara bi trebao da razmatra informaciju sa planom mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom u BiH.

Ministri bi trebali da razmatraju i ažuriranu analizu realizacije Strategije za rad na predmetima ratnih zločina čiji je predlagač Ministarstvo pravde u Savjetu ministara.

Agencije

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Septembar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3