fbpx

Ubistvo policjaca Sarajevo

Prošle su dvije godine od ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinović, a počinioci nisu pronađeni. Pucnjava se dogodila oko četiri sata ujutro. Na mjestu gođaja ubijen je policajac Šehović, dok je Vujinović teško povrijeđen. Iako su se ljekari KCUS-a više sati borili za njegov on je preminuo.

Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

Policijski službenici MUP-a KS u saradnji i pod nadzorom postupajućih tužiteljica Tužilaštva KS, svakodnevno i u kontinuitetu rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. Zbog ubistva je pod istragom više osoba, ali rezultata još nema.

MUP-a KS je nosilac aktivnosti u istrazi, a također rade sa sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu, Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Federalnom upravom policije i sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom u razmjeni podataka.

Upućeno je i više zahtjeva INTERPOL-u i EUROPOL-u.

Nedavno je o ovom slučaju za BHRT govorio i bivši ministar unutrašnijih poslova Nermin Pećanac.

Iskusni policajci koji godinama rade na poslovima krvnih delikta kažu da ako se za prvih 48 sati ne pronađu dokazi i ne krene ka rješavanju ubistva, onda je svakim danom sve teže, manje je dokaza, svjedoci su manje prisutni, kazao je Pećanac za BHRT, komentarišući istragu o ubistvu dvojice sarajevskih policajaca koja traje skoro dvije godine.

 

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31