fbpx

Nessic ostavka

Nenad Nešić natjeran je sinoć da podnese ostavku na mjesto v.d. direktora Puteva Republike Srpske.

Nešić je  bio na razgovoru sa Miloradom Dodikom, nakon čega su mediji bliski režimu saopštili da je podnio ostavku iz zdravstvenih razloga.

"Bitka" režima traje od jutarnjih sati. Najprije su se sastali Dodik, Cvijanovićeva, Višković i Lukač, a mediji bliski režimu saopštili su da se na sastanku raspravlja o kadrovskim rješenjima!?

Bio je to jasan znak pritiska na Nešića.

U međuvremenu, nadzornom odboru "Putevi Srpske" naređeno je da dođe u zgradu Vlade Republike Srpske, a Nešiću da se u Vladi pojavi u 19 časova.

Kada je Nešić oko 19 časova stigao u zgradu Vlade Republike Srpske uslijedile su brojne prijetnje, a nadzorni odbor za smjenu, kao mač oko vrata, čekao je u susjednoj prostoriji.
Na kraju, poslije nešto više od sat vremena Nenad Nešić podnosi ostavku navodno iz zdravstvenih razloga, iako je juče u Istočnom Sarajevu bio zdrav kao dren, tvrdi naš izvor.

Kako BN saznaje, Nešić je naljutio vrh SNSD i Republike Srpske što je bez njihovog "aminovanja" sazvao skupštinu stranke i što je izabran za predsjednika DNS-a.

Javna je tajna da je Dodik želio na čelu te stranke, koju je nakon opštih izbora 2018. pocijepao na dva dijela, da vidi nekog bliskog SNSD-u, a koji se nalazi u DNS-u. To je pokušavao i kada je ranije biran v.d. predsjednika DNS-a nakon ostavke Marka Pavića. Ni tada njegov izbor nije bio Nenad Nešić.

DNS je konsolidovao i ojačao svoje redove, zahvaljujući upravo Nešiću, što SNSD-u i Dodiku ne ide u prilog.

Nešić je i poslanik u Parlamentu BiH, gdje je dio tzv. Dodikove reprezentacije na nivou BiH.

O kadrovskim pitanjima, odnosno o predsjedniku DNS-a  bilo je riječi na sastanku najužeg rukovodstva Republike Srpske Željke Cvijanović, Milorada Dodika, Radovana Viškovića i ministar unutrašnjih poslova Dragana Lukača, što je doprinijelo da Nešić podnese ostavku.
U kome pravcu će DNS da krene ostaje da se vidi, hoće li biti slijepi poslušnici ili će protresti političku scenu u Republici Srpskoj i BiH znaće se ovih dana o čemu će odlučivati organi stranke.

BN

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Oktobar 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6