fbpx

TuzilastvoGTadic

Na sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH obavljeno je saslušanje sudije Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine Gorana Nezirovića.

Privremena istražna komisija juče je usvojila i nekoliko zaključka, među kojima je i taj da poziva glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH Gordanu Tadić na svjedočenje pred Komisijom u ponedjeljak, 14. septembra 2020. godine.

Također, Privremena istražna komisija poziva glavnu tužiteljicu Ureda disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Alenu Kurspahić - Nadarević i zamjenika glavne disciplinske tužiteljice Ureda disciplinskog tužioca VSTV-a Mirzu Omerovića na svjedočenje pred Komisijom na jednoj od narednih sjednica, čiji će datum biti naknadno određen.

Zaduženi su službenici Sekretarijata PSBiH koji Komisiji pružaju stručnu i administrativno - tehničku podršku da stupe u kontakt s navedenim osobama, s ciljem razmatranja optimalnog datuma za njihovo svjedočenje pred Komisijom.

Privremena istražna komisija poziva strukovna udruženja novinara - Društvo novinara BiH, Udruženje novinara Republike Srpske i udruženje BH novinari da odrede predstavnike koji će se pojaviti na svjedočenju pred Komisijom na jednoj od narednih sjednica, čiji će datum biti naknadno određen, a na temu izazova s kojim se novinari suočavaju pri istraživanju korupcije i organiziranog kriminala, kao i sugestija za poboljšanje zakonskog okvira s ciljem saniranja tih problema - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Vijesti.ba

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Februar 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5