fbpx

Tuzla snimak

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK - Odjeljenje kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, su u srijedu nakon poduzetih operativnih mjera na rasvjetljavanju događaja od 7. jula ove godine kojom prilikom je fizički napadnuto jedno lice, te su istom nanesene povrede konstatovane na UKC Tuzla), Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz Izvještaj predali E.M., rođen 1992.godine i A.M., rođen 1990.godine, oba nastanjena na području Grada Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Takođe, službenici OKP PU Tuzla su, provjeravajći navode prijave koja se odnosi na snimak na društvenoj mreži Facebook, a na kojem se vidi muška osoba koja fizički zlostavlja psa, došli do saznanja da se najvjerovatnije radi o E.M., te utvrdili da se pas može dovesti u vezu sa krivičnim djelom Teška krađa, počinjenim na području Grada Tuzla.
"Radeći dalje na rasvjetljavanju navedenog događaja, pronađeni su otuđeni predmeti, te su vraćeni vlasniku, kao i pas koji je pronađen neprovrijeđen. Policijski službenici nastavljaju sa dokumentovanjem navedenog događaja, te će u narednom periodu prema Kantonalnom tužilaštvu biti upućen adekvatan Izvještaj". saopćeno je iz PU MUP-a TK.

Iz Kantonalnog tužilaštva TK potvrdili su da su spomenuta lica danas predata danas postupajućem tužiocu. Protiv njih je donesena naredba o provođenju istrage za krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa teškim tjelesnim povredama u pokušaju. Sutra će biti predloženo i određivanje pritvora za oba lica, potvrdili su iz Kantonalnog tužilaštva TK-a, prenosi Tuzlainfo.ba

Oštećenog, koji je bio s njima u društvu, osumnjičena lica su duži vremenski period držala vezanog, prilikom čega su mu i zadali više udaraca u glavu. Radi se o licima od ranije poznatim po konzumiranju narkotika, potvedili su iz Kantonalnog tužilaštva TK-a.

VIDEO

radiosarajevo.ba

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Avgust 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6