fbpx

Raguz Mostar

Vijeće mladih Grada Mostara organizovalo je ekološku akciju čišćenja platoa ispod Starog mosta i stare jezgra Mostara.

Akcija je organizovana s ciljem prikupljanja i selektiranja otpada kao i s namjerom da se širi svijest kod građana Mostara, prvenstveno mladih o čistoći okoliša.
Iako su iz Vijeća mladih prethodno pozvali zainteresirane sugrađane da se odazovu akciji kojom bi grad dodatno uljepšali pred turističku sezonu, na platou ispod Starog mosta nije se pojavilo mnogo Mostaraca.

Oni koji su došli, tokom rada pridržavali su se propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Predsjednik Vijeća Vedran Raguž podsjetio je da je akcija čišćenja u ovom periodu godine postala tradicionalna, a ona je, ističe, značajna i iz razloga što je posebno važno turistima stvoriti sliku o čistom gradu.

"Smatramo da se trebamo brinuti za svoju okolinu, posebno za ovo područje Starog grada, jer je ono ogledalo našeg grada. Cilj je dobra promocija Mostara, a također tu svake večeri u ovim ljetnim mjesecima dolaze i druže se mladi iz svih dijelova Mostara", rekao je Raguž.

Nije ga iznenadilo ni to što se akciji nije odazvalo mnogo sugrađana.

"Temperature su visoke i iskreno nismo ni očekivali ogroman broj aktivista, što je recimo bio slučaj u prethodnim godinama. Naravno, radimo uz strogo poštivanje naredbi i savjeta Federalnog kriznog štaba. Uljepšati ćemo plato ispod Starog mosta i još jednom potvrditi da mladi ljudi brinu o svom gradu", dodao je Raguž.

Vijeće mladih Grada Mostara već godinama je jedan od pozitivnih primjera aktivizma u ovom po mnogima specifičnom gradu. Jučerašnja je samo jedna u nizu akcija koje su uspješno proveli.

 radiosarajevo.ba

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Avgust 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6