fbpx

Merlina Ivic

Povodom 800 dana od prvog okupljanja građana u Banjaluci zbog ubistva Davida Dragičevića, članovi neformalne grupe građana „Pravda za Davida“, namjeravali su organizovati javni skup na Тrgu Кrajine. Međutim, Policijska uprava Banjaluka izdala je Rješenje o zabrani javnog okupljanja na navedenoj lokaciji.

Zbog zabrane javnog okupljanja na Trgu Krajine, članovi neformalne grupe građana „Pravda za Davida” sastali su se sinoć na ušću Crkvene u Vrbas, odakle su poručili da je ovo nastavak ustaljene prakse.

- Diskriminacija od strane policije i nepoštovanje građanskih prava nije ništa neuobičajeno – kažu aktivisti ove grupe.

Zahtjev je podnijela Merlina Ivić koja navodi da je ovo treći put da bezuspješno traži dozvolu za održavanje skupa.

“U obrazloženju je navedeno da članovi grupe “Pravda za Davida” ruše ustavni poredak, što nema veze sa logikom. Moram da naglasim da ja kao Merlina Ivić nisam nikada dobila prekršajnu prijavu, a samim tim to nema veze sa logikom. Danas je advokatica uložila žalbu na osnovu ovog rješenja i idemo dalje. Ovo nije prvi zahtjev koji sam ja predala i zato idemo dalje”-poručuje član neformalne grupe građana Merlina Ivić.

Iz Udruženja građana “Put pravde” podsjeća da ni nakon toliko vremena od smrti Davida Dragičevića konkretnih pomaka u istrazi nema.

Nalogodavci i ubice još uvijek nisu dovedi pred lice pravde. Zato su svakim danom sve više ogorčeni, ali poručuju da uprkos svemu neće odustati od istine i pravde.

“Danas je 800 dana od prvog skupa građana koji su izašli da podrže Davidove roditelje u traženju istine i pravde za njihovo ubijeno dijete. Prvi skup je održan nakon sramne konferencije vrha takozvane Policije RS na koju su izašli predstavnici da Davida mrtvog još jednom pokušaju da ubiju svojim lažima. Te laži su pale. Pravda za Davida istrajava u svojoj borbi za pravdu i istinu, međutim diskriminacija prema nama se nastavlja”, pojašnjava predsjednik Udruženja građana “Put pravde” Miljan Kovač.

Iz Policijske uprave Banjaluka potvrđeno nam je da su policijski službenici u službenim prostorijama nakon obavljenog razgovora, podnositeljki zahtjeva predložili da mjesto okupljanja bude park “Mladen Stojanović”. Budući da je ona taj prijedlog odbila, u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju doneseno je Rješenje o zabrani javnog okupljanja na prostoru Trga Krajine gdje se, kako kažu, u prethodnom periodu desio niz bezbjednosnih incidenata prilikom sličnih okupljanja.

BN

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Maj 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6