fbpx

Aleksandar Vučić spot

Regulatorno tijelo za elektronske medije (REM) Srbije zabranilo je predizborni spot Srpske napredne stranke (SNS) "Za našu djecu", u kojem se pojavljuju čelnik te stranke i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i jedna šestogodišnja djevojčica.

Prema pisanju medija u Srbiji, odluka je donesena s pet glasova za i četiri protiv.

Odlukom REM-a naređeno je da emitiranje tog spota SNS-a bude prekinuto u roku 24 sata.

Kako se navodi, o zabrani predizbornog spota SNS-a, o kojem je u javnosti vođena polemika zbog navodne zloupotrebe djece u političke svrhe, REM je odlučivao na zahtjev televizije N1.

Postupak kontrole rada REM-a

Zaštitnik građana Srbije Zoran Pašalić također je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada REM-a, kako je saopćeno, nakon saznanja da postoji sumnja da su jednim od emitiranih predizbornih videospotova povrijeđena prava djeteta, piše Slobodna Evropa.

Kako se navodi u saopćenju Zaštitnika građana, zamjenica zaštitnika za prava djeteta i rodnu ravnopravnost Jelena Stojanović po ličnoj inicijativi, a u cilju preduzimanja mjera iz svojih nadležnosti i zaštite najboljeg interesa djeteta, zakazala je i neposrednu kontrolu zakonitosti i pravilnosti rada REM-a za 2. juni.

Stojanović je u okviru pokrenutog postupka zatražila od REM-a da dostavi podatke o tome koje je kontrolne mjere i radnje preduzeo REM povodom sumnji da se dogodila povreda prava djeteta emitiranjem medijskog sadržaja.

Izvor: Agencije

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31