fbpx

BiH MMF

Još uvijek je blokiran novac od aranžmana sa MMF-om u iznosu od 330 miliona KM. Blokada traje već duže od mjesec dana.

Guverner Centralne banke BiH Senad Softić rekao je za N1 da se nisu stekli uvjeti za raspodjelu sredstava.

"Osim promisorne note Ministarstva finansija i trezora BiH, za raspodjelu sredstava treba i dodatni dokument, odnosno Odluka Vijeća ministara, što znači da još uvijek nisu stvoreni svi preduvjeti za distribuciju novca", izjavio je Softić ponevaljajući da je adresa za raspored sredstava Vijeće ministara BiH.

Time su demantirane tvrdnje predsjedavajućeg VM BiH Zorana Tegeltije da Centralna banka ima sve što je potrebno da se sredstva isplate. Tegeltija je prošle sedmice još naveo da je odluka o raspodjeli sredstava od MMF-a donesena i definirana i u Pismu namjere.

- Ne vidim nikakvu potrebu i da se donosi neka nova odluka. Ovo je nepotrebna priča oko raspodjele sredstava – rekao je Tegeltija.

Iz SDA su tada pozvali Tegeltiju da o tome uputi zvanično pisano pojašnjenje Centralnoj banci BiH, kako bi sredstva mogla biti isplaćena.

- Podsjećamo da je Parlament Federacije BiH već ranije donio odluku o raspodjeli sredstava između FBiH i kantona, čime bi se kompletan proces povlačenja i raspodjele sredstava MMF-a završio, naeli su iz SDA.

Vijesti.ba

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Septembar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4