fbpx

Pokret

Povodom Dana pobjede nad fašizmom, danas su na Partizanskom spomen groblju u Banjaluci vijenac položili predstavnici Pokreta Pravde.

„Put pravde je put kojim su krenuli svi oni, koji su po uzoru na ljude kojima danas odajemo počast, rasterećeni mržnje i podjela, ujedinjeni oko ideje pravednog društva, pravne države i vladavine zakona pred kojim su svi jednaki“, izjavio je tim povodom Ozren Perduv, predsjednik Pokreta Pravde.

Predstavnici pokreta su istakli i da se strahote tog vremena ne smiju zaboraviti, kao ni „nadljudska borba ni ljudske žrtve koji su dati da bi se zlo tog vremena pobijedilo“

Pokret Pravde je politička organizacija, koju su osnovali aktivisti neformalne grupe „Pravda za Davida“. Aktivisti „Pravde za Davida“, više od dvije godine zajedno sa roditeljima ubijenog mladića Davida Dragičevića, traže istinu o tom zločinu, i privođenje njegovih izvršilaca pred lice pravde.

Oni su i danas ponovili da je njihovo osnovno programsko opredjeljanje borba za bezbjedan i slobodan život svih građana i suprotstavljanje svakom obliku diskriminacije.

 „Svjedoci smo, da i danas, 75 godina nakon što su se nasi preci oslobodili zla uobličenog u fašizam, nažalost, još uvijek postoji potreba da se ljudi bore, za svoja osnovna ljudska prava“, poručili su iz pokreta potsjećajući na žrtve fašizma i heroje antifašističke borbe.

Ozren

Impuls

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31