fbpx

BidenSAD

Bivši potpredsjednik Joe Biden predvodi u anketama u nekoliko ključnih saveznih država, zbog čega blijede šanse da će trenutni predsjednik Donald Trump osigurati sebi drugi mandat.

Ankete objavljene ove sedmice predstavljaju uglavnom loše vijesti za Trumpa, koji se našao u zaostatku na Floridi, u Michiganu i Pennsylvaniji, prenosi Fena.

Američka TV-stanica MSNBC javlja kako ankete pokazuju da Biden ima prednost od osam poena u odnosu na Trumpa u dvije ključne države: Pennnsylvaniji i Michiganu.

Aktualni predsjednik SAD-a pobijedio je u sve tri države 2016, a te države bit će poprište najvećih predizbornih sukobljavanja na izborima u novembru.

Biden ima koristi od toga što je ocijenjen kao omiljeniji kandidat u vrijeme dok se zemlja bori protiv pandemije korona virusa.

Vodstvo na Floridi novost
Bivši potpredsjednik izgradio je prednost među starijim glasačima na Floridi, koji su favorizirali Trumpa na prošlim izborima.

Također je popularan među Afroamerikancima, Latinoamerikancima, ženama i bijelcima s fakultetskim diplomama, što ostavlja Trumpu prednost među glasačima bijelcima koji nisu fakultetski obrazovani.

Biden je vodio u većini anketa u ovom ciklusu u Michiganu i Pennsylvaniji, ali je njegovo vodstvo na Floridi novost.

Rezultati najnovijih anketa stižu čak i kad je Bidenova kampanja medijski u drugom planu zbog pandemije.

Agencije

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Decembar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2