fbpx

Vlada default

Prenosimo Vam u cjelosti pismo upućeno Predsjedniku Vlade Republike Srpske ispred Samostalnog sindikata srednjih škola Republike Srpske:

Samostalni sindikat srednjih škola Republike Srpske, u ovim teškim okolnostima za sve građane u RS, traži da se plata prosvjeti ne umanjuje zbog toga što smo mi najoštećeniji budžetski korisnici u RS. Godinama imamo manje plate za otprilike 250 KM. Ukoliko se donese odluka da se plata ne umanjuje pojedinim branšama, i mi smo kategorija kojoj se plate ne bi smjele umanjiti!
 
Učenje na daljinu podrazumijeva radno vrijeme od minimum 9 ili 10 sati, to nije skraćeno radno vrijeme!!! Prosvjetni radnici od kuće obavljaju sve obaveze, koje su vrlo složene i često psihički naporne, od slanja lekcija, ispravljanja zadataka, slanja izvještaja Pedagoškom zavodu, do svih drugih vidova raspoloživosti i pomoći đacima i roditeljima.
 
Prema tome, vrlo je uznemiravajući i neetičan dopis Ministarstva prosvjete i kulture u kom se traži od direktora da sačine spisak zaposlenih koji su POTPISALI IZJAVU o dobrovoljnom izdvajanju od plate u Fond solidarnosti i da se ona dostavi Ministarstvu. Zar je potrebno do te mjere poniziti i ne vjerovati u humanost svojih učitelja, profesora, nastavnika!!! Ili ste svjesni činjenice da radnici nemaju povjerenja u vaše fondove, pa morate ovakvim metodama!
 
Moram istaći da su članovi ovog sindikata, prije ovakvih ponižavajućih dopisa, izdvojili novac Humanitarnij organizaciji Mozaik prijateljstva.

Prosvjetni radnici smatraju da ovo mora da bude isključivo princip dobrovoljnosti koji nema latentnih prisila u vidu izjava i potpisa, inače ćemo biti prisiljeni da tražimo zaštitu  od predsjednika Vlade zbog ovakvog odnosa ministrice Trivić prema prosvjetnim radnicima.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Maj 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31