fbpx

NikolaS

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH sutra bi se trebao izjasniti o Prijedlogu odluke o imenovanju članova Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Iz Zastupničkog doma PSBiH rad Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije trebali bi pratiti Halid Genjac (SDA), Borjana Krišto (HDZ) i Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska).

Što se tiče Doma naroda PSBiH, predloženo je da u ovu komisiju budu izabrani Nikola Špirić (SNSD), Amir Fazlić (SDA) i Bariša Čolak (HDZ). Tačnije, sve parlamentarci iz stranaka koje čine vlast na nivou državnih institucija.

Izgleda da prepreka za imenovanje u Komisiju nije američka "crna lista" na kojoj se nalazi Nikola Špirić zbog umiješanosti u korupciju.
Podsjećamo, Nikola Špirić, stavljen je na "crnu listu" Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Kako je saopćeno iz State departmenta, zajedno s njim na listi su i supruga Nada, kćerka Jovana i sin Aleksandar.

"On je umiješan u značajnu korupciju", navedeno je u objavi.

Precizira se da je kao Špirić umiješan u stjecanje koristi na osnovu javne korupcije, uključiva prihvatanje neprikladnih koristi u zamjenu za njegov rad kao ličnosti na javnoj poziciji s koje se miješao u javne procese, a sve tokom mandata zastupnika Predstavničkog doma.

Odluku o sankcioniranju Špirića i njegove porodice donio je lično sekretar State departmenta Mike Pompeo.

radiosarajevo.ba

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

April 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2