fbpx

Božović

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara danas nije dala preporuku za potvrđivanje imenovanja Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Naime, SDA i SBB su bili suzdržani, a član Komisije Halid Genjac izjavio je da su potrebne dodatne međustranačke konsultacije u vezi sa imenovanjem Božovića za ministra.

"Potrebne su dodatne konsultacije o nizu pitanja u vezi sa ovim imenovanjem. Tu ima i nekih elemenata stranačkih dogovora o principu imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice", precizirao je Genjac, dodajući da će konsultacije biti završene do naredne sjednice Predstavničkog doma.

Prema njegovim riječima, suzdržan glas SDA u Komisiji u ovom trenutku ne znači da će poslanici ove stranke u Predstavničkom domu prilikom izjašnjavanja o Božoviću biti ni za, ni protiv, ni suzdržani.

Kako će poslanici SDA glasati očigledno će presuditi 'politička trgovina'. Kako doznajemo, SDA je zainteresirana da se na mjesto potpredsjednika Narodne skupštine RS iz reda bošnjačkog naroda vrati Senad Bratić.

Bratić je s ove pozocije smijenjen 18. septembra prošle godine većinom glasova narodnih poslanika. Na posebnoj sjednici Narodne skupštine za prijedlog odluke o razrješenju Bratića tada je glasalo 50 poslanika, dok niko od 67 prisutnih poslanika nije bio protiv, niti uzdržan.

Razlog Bratićeve smjene tada je bila Deklaracija SDA usvojena nekoliko dana ranije na stranačkom Kongresu.

Vijesti.ba

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Mart 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4