fbpx

lana bijedic 003

Skoro sve relevantne radnje u istrazi ubojstva Lane Bijedić već su okončane, ali ubojica nije pronađen.tudenčici pored Ljubuškog, izgleda još misterioznije, piše Klix.ba.

"Istraga je praktički gotova. Sve relevantne radnje su završene osim jedne krupne stvari koja se trebala učiniti među prvima, a to je vještačenje Laninog dnevnika, koji je vođen na engleskom jeziku. Prvo je trebalo napraviti grafološko vještačenje da se vidi je li to zaista ona pisala, a potom i nalaz vještaka psihologa", kaže za Klix.ba izvor iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Skoro od samog početka istraga Tužilaštva i MUP-a ZHK dovođena je u pitanje, s raznih strana zamjerani su "amaterski pristup i nestručnost", a kao put ka rješenju navodila se i mogućnost da slučaj preuzme Federalna uprava policije (FUP).

Nevjerojatno je, kaže izvor za Klix, kako odmah na početku, a ni kasnije, nije ispitana Lanina majka Nina Bijedić. Njen iskaz sigurno bi pomogao policiji te rasvijetlio neke nejasnoće, posebno oko kretanja svirepo ubijene djevojke.

Znajući da protok vremena za ovakve složene istrage predstavlja samo otežavajuću okolnost, sudbina Lane Bijedić i tajna njenog posljednjeg dana najvjerojatnije će ostati nerasvijetljene.
U istrazi nije pomoglo ni vještačenje Laninog mobitela, za kojeg se sumnjalo da može dati trag do ubojice. Telefon koji je otključan tek u Njemačkoj nije sadržavao informacije koje bi pomogle istražiteljima. Pažnju je privukla začuđujuća fotografija mjesta na kojem je tijelo nesretne Mostarke pronađeno, napravljena s vijadukta Studenac.
Tijelo Lane Bijedić pronašao je u nedjelju 6. rujna ribar u rijeci Studenčici pored Ljubuškog. Dan kasnije iz Tužilaštva ZHK kazano je da se radi o nasilnoj smrti, a nakon obdukcije da je riječ o ubojstvu.

Istraga je potom usmjerena na neobjašnjeno djevojčino kretanje od autobusne stanice u Čapljini do kružnog toga u Zvirovićima, a potom je objavljeno da je viđena i na vijaduktu Studenci. Istražitelji su pregledali nebrojene sate snimki s nadzornih kamera.

Nesretna Lana napustila je stan u Mostaru tog jutra kazavši majci da ide na kavu s prijateljicom, a zapravo se uputila autobusom prema Čapljini. Djevojka je tog popodneva trebala vlakom otputovati za Sarajevo, gdje je planirala nastaviti školovanje na sveučilištu Burch.

Index.hr

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Avgust 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6