fbpx

Sarajevo

Fondacija Max Planck za međunarodni mir i vladavinu prava (Njemačka) u saradnji s lokalnim partnerima organizator je konferencije "Pomirenje i izgradnja povjerenja u BiH 25 godina kasnije: Od retorike do konkretnih politika", koja je najavljena za četvrtak, 5. decembar u Sarajevu.

Sudionici konferencije prezentirat će konkretne aktivnosti, politike i primjere koji mogu dovesti do suštinskog napretka u BiH u oblasti izgradnje pomirenja.

Ta konferencija dio je šireg projekta usmjerenog na pokretanje diskusije o ključnim pitanjima pomirenja i izgradnje povjerenja u Bosni i Hercegovini, u skladu s prioritetima BiH u kontekstu EU integracija, najboljim interesom njenih građana i stavovima ključnih aktera.

- Konferencija ima za cilj otići korak dalje od svakodnevne retorike pomirenja i ponuditi diskusiju o ključnim elementima i aktivnostima različitih aktera, uključujući donosioce odluka, koje bi mogle dovesti do konkretnog napretka na tom planu - navodi organizator.

Taj događaj okupit će predstavnike relevantnih institucija u BiH, NVO aktere sa iskustvom i ekspertizom u radu na konkretnim politikama u domenu pomirenja, eksperte, te predstavnike međunarodne zajednice i relevantnih međunarodnih organizacija u BiH.

Projekt implementira Fondacija Max Planck za međunarodni mir i vladavinu prava, uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Njemačke.

Vijesti.ba

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31