fbpx

biblioteka na otvorenom sa 620x330

Na početku Velikog parka, nekadašnjem kultnom okupljalištu Sarajlija, postavljene su kućice za knjige te uređene klupe za sjedenje.

Radi se o projektu koji ima za cilj popularizaciju čitanja knjiga, koje će besplatno biti predane na korištenje sugrađanima. Projekat “Biblioteka na otvorenom” pokrenut je zahvaljujući inicijativi Kluba Naše stranke u Općinskom vijeću Općine Centar, odnosno vijećnika Samira Fazlića i Lamije Tiro.

Alma Isanović-Varunek, koja je vodila taj projekat u ime Službe za urbanizam i zaštitu okoliša Općine Centar rekla je da postoji inicijativa da se takvi projekti realizuju i na drugim lokacijama na području općine i jedna od njih je oko Alta šoping centra na Marijin dvoru.

Za izradu prostora za knjige i uređenje klupa za sjedenje bio je zadužen Igor Ostović, restaurator i proizvođač namještaja, kojeg je u njegovom poslovnom početku finansijski podržala Općina Centar.

Svi koji žele osim besplatnog pozajmljivanja mogu ostaviti svoje knjige kako bi u njima uživali ostali sugrađani.

Današnjem ozvaničenju projekta su također bili prisutni učenici Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ i Srednje ekonomske škole iz Sarajeva, dok su u ime Općine Centar prisustvovali Jasmina Fazilć, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti, te Armin Omerović, direktor JU „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“.

(Agencije)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Juli 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2