fbpx

solarna energija 1

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine FERK je na redovitoj sjednici izdala osam dozvola za rad za proizvodnju električne energije.

“Solar” Ustikolina – vlasnik Duranović Hasib dobilo je dozvolu za proizvodnju električne energije u solarnoj fotonaponskoj elektrani u naselju Njuhe, u Foči.

Privrednom društvu Marssel d.o.o. Mostar izdana je dozvola za proizvodnju električne energije u solarnoj fotonaponskoj elektrani u naselju Pješivac, općina Stolac. Na istoj lokaciji izdana je dozvola gospodarskom društvu Energija Hodovo d.o.o. Sarajevo za dvije solarne fotonaponske elektrane, zatim gospodarskom društvu EnergEtica d.o.o. Sarajevo, također za proizvodnju električne energije u solarnoj fotonaponskoj elektrani, dozvola za “HE Energy” d.o.o. Stolac za dvije solarne fotonaponske elektrane, te za “Bičakčić Solar” d.o.o. iz Sarajeva za proizvodnju električne energije u solarnoj fotonaponskoj elektrani.

Ferk je izdao još i dozvolu za proizvodnju električne energije gospodarskom društvu D.O.O. “Zamcomerc” Fojnica u solarnoj fotonaponskoj elektrani u naselju Šćitovo polje, općina Fojnica i dozvolu za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za “VG-Monting” d.o.o. Vitez za proizvodnju u solarnoj fotonaponskoj elektrani, u poslovnoj zoni, u općini Vitez.

Razmatrajući žalbu na zaključak koji je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać, Ferk je donio rješenje kojim se žalba odbija kao neosnovana, priopćeno je iz Ferka.

(FENA)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2