fbpx

vucic AA 0921

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da "sutra" podnese ostavku ako dobije garancije da neko može da sprovede u djelo prijedlog rješenja za Kosovo koje je iznio bivši premijer Srbije Vojislav Koštunica.

Taj prijedlog podrazumijeva da Kosovo dobije status sličan onom koji ima Hong Kong u Kini.

Obraćajući se novinarima u Beogradu, poslije sastanka sa zvaničnicima RS-a, Vučić je upitao da li taj prijedlog bivšeg premijera podrazumijeva da "iznajmimo teritoriju na 100 godina".

"A ko će to da prihvati od Albanaca? Što im to tad niste rekli i sproveli u djelo? U vrijeme kada je Koštunica bio predsjednik, imali smo pogrom Srba na Kosovu, a dok je bio premijer proglašena je nezavisnost. Šta je tad bila naša reakcija, Hong Kong ili saopštenje? Hajde da prekinemo da pričamo bajke o sebi, da se ne ponašamo kao da smo najveća sila na svijetu, da ne pričamo gluposti i menjamo teze svakog dana, jer nam se sviđa sve osim istine”, rekao je Vučić, prenosi Beta.

On je ocijenio da je situacija na Kosovu i Metohiji "mnogo komplikovanija i teža" nego što neki žele da prikažu javnosti, pozivajući se na, kako je naveo, "lažne primjere" poput Kipra ili Hong Konga.

"U Hong Kongu žive Kinezi, a na Kosovu 93 odsto stanovništva čine Albanci a ne Srbi. Pokažite mi kako ćete ubijediti Albance da to prihvate. Kažite ljudima šta je istina, pa da u tim okvirima pokušamo nešto da uradimo. Ja nisam u stanju da napravim Hong Kong zato što znam da su to gluposti. Nama je potreban realan, državotvorni pristup rješavanju tih problema, a ne lupetanja svih vrsta", rekao je Vučić.

(Radiosarajevo) 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5