fbpx

dodik deklaracija sda poziva na sukobe dodik 5d7d632995020

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da je Programska deklaracija SDA koja predviđa "republiku BiH" rezolucija muslimanskog naroda u BiH i da poziva na sukobe.

- Oni što oni čine je antidejtonski, antiustavno i naravno politika koja ugrožava stabilnost i mir u BiH - rekao je Dodik za RTRS.

Istakao je da Srpska treba da jasno iščita poruku koje je dobila od Sarajeva i da da jasan odgovor.

- Odbijemo bilo kakvu mogućnost da se urušava Dejton i da se uruši snaga, organizacija i politički oblik Republike Srpske i da u tom pogledu odbijemo bilo kakvu mogućnost da se o tome razgovara - istakao je Dodik.

Naveo je da će predložiti i Narodnoj skupštini Republike Srpske da se o tome izjasni, ali prije svega je potrebno izraditi koncenzus oko toga.

- Mi to čitamo kao jasnu poruku kontinuiteta u izgadnji BiH na bazi Islamske deklaracije Alije Izetbegovića koja bi trebala kroz, navodno, priču o građanskom uređenju da prevari Srbe i Hrvate i da na taj način se stvori jedna zemlja koja bi mogla, po onome što je rekao davno Alija Izetbegović, da se stvori zemlja muslimana, a onda da se uvede šerijat - naveo je srpski član Predsjedništva.

Naglasio je da je potrebno da se vodi računa o Republic Srpskoj, o njenim građanima i dodao da je krajnje vrijeme da se u Srpskoj mobilišu sve političke snage sa jasnim odbijanjem da se radi ili sarađuje sa političkim snagama koje ignorišu postojanje drugih subjektiviteta na prostoru BiH.

- Јasno je da mi ne možemo ni u čemu da se složimo, ni u prošlosti, ni u sadašnjosti, pa ni u budućnosti i dodao da će biti interesantno kako će stranci ono gledati na sve ovo.

Poručio je da je naš interes Republika Srpska i da je boravak Srpske u BiH bio nepotreban.

- Kao i da boravak u nekoj njihovoj republici BiH nikako nije moguć za nas. Oni mogu da formiraju svoju republiku BiH na nekom od svojih kantona koji imaju u FBiH - rekao je Dodik.

Poručio je da ne mogu da računaju ni na pedalj Srpske.

- Mi ćemo odbiti svaku mogućnost razgovora i bilo kakvog pokreta te vrste - zaključio je Dodik.

 

 

(Vijesti.ba / RTRS)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Oktobar 2019
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3