fbpx

765 430 c73dc5565712a29c44b2f91cd0b4c8f6

„Banjaluka je sada, nezvanično, prateći zvaničnike republičke i bh. vlasti, pod tihim sankcijama. Niko ozbiljan ovdje ne ulaže", kaže poslanik PDP-a u NSRS Jelena Trivić, koja je i potpredsjednica Gradskog odbora PDP-a Banjaluka.

„Banjaluka iza sebe ima skoro četiri pune godine koje su izgubljene. To je rezultat kontinuiteta vlasti na lokalnom, ali i republičkom nivou“, rekla je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Jelena Trivić, koja je i potpredsjednica Gradskog odbora PDP-a Banjaluka.

Trivićeva je rekla da je prosječna plata u Banjaluci u protekle četiri godine porasla za mizernih 25 КM, dok su skuplja struja, voda, odvoz smeća, autobuske karte, gorivo i druge potrepštine još više unazadili ionako nizak životni standard.

Ona je rekla da je gradska administracija prenatrpana, te da bi zakonom propisanim kriterijumom od tri zaposlena na hiljadu stanovnika u gradskoj upravi u Banjaluci trebalo biti zaposlenih 600 radnika.

Trenutno, prema zvaničnim podacima, u Gradskoj upravi Banjaluka radi 780 radnika, čiji broj konstantno raste u mandatu ovog gradonačelnika.

Trivićeva je rekla da se tako u jednoj godini samo na plate viška radnika izdvoji 2,6 miliona КM: „To je jedan Zeleni most ili jedna medicinska škola ili jedna građevinska škola koje Banjaluka nema. Za četiri godine to je preko 10 miliona КM, a onda se hvale da su u sanaciju škola uložili 'čak' 600 hiljada КM“.

Trivićeva kaže da je, prema zvaničnim podacima, najviše radnika zaposleno u obasti trgovine i usluga, u administraciji, a tek 10 odsto u prerađivačkoj industriji:
„Zato postavljam ključno pitanje gradonačelniku – koji to pogon ili fabriku je on otvorio za svog mandata? Otvoren je tržni centar, ali koliko je malih radnji zatvoreno?“

Ona je istakla da će ključna stavka PDP-ovog Programa za Banjaluku biti ulaganja u proizvodnju, privlačenjem konkretnih i respektabilnih investitora i na taj način stvaranje novih vrijednosti: „Banjaluka je sada, nezvanično, prateći zvaničnike republičke i bh.vlasti, pod tihim sankcijama. Niko ozbiljan ovdje ne ulaže. Mi već godinama gradimo kontakte koji su nam zalog za budućnost. Kada ćemo biti u prilici da ih iskoristimo i otvorimo i Banjaluku i Republiku ka svijetu. A pod tim ne podrazumijevamo lažne vijetnamske ili druge investitore koji su nam do sada nanosili samo štetu“, istakla je Trivićeva.

(BN)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31