fbpx

5lose

Lošija turistička sezona na hrvatskom i crnogorskom primorju, u odnosu na prošlu godinu kada su oboreni rekordi, uticala je i na promet na najatraktivnijim turističkim destinacijama u BiH

Tako je i u rafting kampovima na Tari, te u Nacinalnom parku Una, primjetan manji broj gostiju, koji najljepše rijeke u BiH pohode u prolazu, svraćajući na dan dva, kada putuju na more.

Ipak, turistički radnici se ne žale. Kažu, posla je manje nego lani, ali sasvim dovoljno za solidnu zaradu.

– Imamo manje stranaca, prolazih turista, ali zato je rafting na Tari već prepoznat kao atrakcija, zbog koje vrijedi krenuti na put. Imamo, dakle, goste koji ne svraćaju, nego dolaze direktno kod nas, a među njima je najviše domaćih i turista iz regiona, naročito iz Slovenije – kaže Borko Todorović iz rafting kampa Drina-Tara.

Na Tari je, ipak, najvise turista iz Srbije.

– Stranaca u prolazu nema ni 10 odsto, od onog koliko ih je bilo ranijih godina. Od tranzitne smo se pretvorili u vikend destinaciju i da nije turista iz Srbije sezona bi nam propala – kaže Todorović.

I u Martin Brodu na Uni, na granici sa Hrvatskom turista, kažu, ima dovoljno.

Osim onih koji svraćaju na putu za more, stekli su i svoju specifičnu klijantelu. Ovih dana čarobne slapove pohode bajkeri iz regiona i Evrope, ali i turisti iz dalekih zemalja.

– Najviše nam dolaze Arapi, pogotovo oni iz Saudijske Arabije, koji ne žale novca da bi prešli hiljade kilometara, kako bi uživali u vodi i svježem domaćem voću i povrću – kaže Marija Reljic iz kuće za odmor „Dušan“ u Martin Brodu.

(Srpskainfo)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2