fbpx

3pravda za dzenana

Porodica Memić ostaje pri tvrdnjama da je mladi Dženan ubijen, a saobraćajna nesreća izmišljena, kako bi se prikrili tragovi ubistva. Oni pozivaju sve građane da im se pridruže u subotu, 29. juna, u 18 sati, ispred Narodnog pozorišta, u borbi “za budućnost vaše djece, vaše braće, sestara, rođaka, prijatelja, da stanemo u kraj ovoj korumpiranoj bandi.”

“Želim u ime svoje porodice da vam se zahvalim na interesovanju za ovaj itekako bitan slučaj, slučaj ubistva moga brata Dženana Memića.

Godine prolaze, a mi konstantno pozivamo nadležne da urade svoj posao, samo svoj posao, a nadležni organi se itekako igraju sa strpljenjem kako nas, tako i mnogobrojnih drugih građana. Opet su nas slagali, žele nas umoriti ovim razvlačenjem. Svi oni vrlo dobro znaju da je Dženan ubijen, svi znaju da je izmišljena saobraćajna nesreća kako bi se zaštitile ubice.

Budite uvjereni da mi nismo jedini kojima se ovo desilo i dešava.

Iz tog razloga, u ime svoje porodice, želim pozvati sve naše sugrađane da nam se pridruže u borbi. Pozivamo sve one koji su kao i mi u poziciji da su im uzeli najmilije, a poslije toga ih ubijaju svojim neradom i nemarom.
Najavljujem proteste za sve ljude koji se bore protiv nepravde.

Najavljujem da će to biti protesti za našeg ubijenog Dženana, za ubijenog Davida Dragičevića, za stradale Selmu i Editu, čiji je ubica dobio po 7,5 god kazne, a saučesnici su oslobođeni odgovornosti, za mladića Hameta koji je podlegao povredama nakon sto je pretučen, za Adisa i Davora koji su ubijeni u pucnjavi i još niko nije odgovarao, za dječaka Mahira Rakovca, koji je izvršio samoubistvo nakon što je godinama trpio vršnjačko nasilje, istragu je također vodila Dalida Burzić, niko nije kažnjen… za našeg Denisa, Alena, Ivonu, Havu, Haruna, Amara, Jovana, Nikolu i nazalost mnogobrojne druge.

Pozivamo članove grupe „Pravda za Davida“, porodice Agić, Malkoč, gospodina Nermina Aleševića, Hametovu porodicu, porodicu Mrnjavac, porodice, prijatelje svih pomenutih žrtava i ostale… pozivam i vas, dobre ljude da nam se pridružite, jer ako se bune sto međunarodna zajednica vrši pritisak, to znači da nas pozivaju da mi izvršimo pritisak.

Pozivam vas da izađete s nama na ulicu, da se borite za budućnost vaše djece, vaše braće, sestara, rođaka, prijatelja, pozivam vas da se borimo, da stanemo u kraj ovoj korumpiranoj bandi.

Da je istraženo ubistvo moga brata Dženana, možda bi David bio živ, ako ih natjeramo da istraže ubistva Dženana i Davida, spriječiti ćemo da još neko strada.

Protest će se održati u subotu, 29 .juna, u 18h, ispred Narodnog pozorišta”, stoji u pozivu koji je građanima uputila Dženanova sestra, Arijana Memić.

abrasmedia.info 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5