fbpx

nemacka

Njemačka policija je "pronašla" rješenje za neželjene snimatelje, te ih odlučila suočiti sa epilogom stravične nesreće na autoputu A2 gdje je u fatalnoj saobraćajnoj nesreći poginuo vozač kamiona. "Snimatelji" su, između ostalog, morali platiti i kaznu od 128,50 eura.

Piše: Faktor.ba

Na snimku se vidi policajac koji zaustavlja vozače koji su snimali saobraćajnu nesreću, izvodi ih iz njihovih vozila, te odvodi do kamiona u kojem je stradali vozač

Bh. javnost zgrožena je zbog snimka fatalne saobraćajne nesreće koja se prije dva dana dogodila na putu između Mostara i Jablanice kod Mosta Begića i Begovića, u kojoj je prilikom sudara sa autobusom poginula jedna osoba.

Razlog negodovanja velikog broja ljudi je video snimak koji je objavio vozač na Facebooku, a koji je vozio iza automobila stradalog muškarca i sve to snimao, usput komentirajući kao da se radi o fudbalskoj utakmici.

Masovnom upotrebom pametnih telefona i dostupnošću interneta, nerijetko smo u prilici da vidimo fotografije i video snimke stravičnih nesreća, a dešavale su se i situacije da porodice o tome šta se dogodilo njihovim najmilijima saznaju upravo sa društvenih mreža i internet portala. 

Njemačka policija je "pronašla" rješenje za neželjene snimatelje, te ih odlučila suočiti sa epilogom stravične nesreće na autoputu A2, između Rotha i križanja za Nürnberg-Süd, gdje je u fatalnoj saobraćajnoj nesreći poginuo vozač kamiona. "Snimatelji" su, između ostalog, morali platiti i kaznu od 128,50 eura

Na snimku se vidi policajac koji zaustavlja vozače koji su snimali saobraćajnu nesreću, izvodi ih iz njihovih vozila, te odvodi do kamiona u kojem je stradali vozač.

- Izađi, želim ti pokazati nešto. Želiš vidjeti mrtvog čovjeka? Slikati? Dođi! - kazao je policajac i do tijela stradalog odveo vozača iz Čečenije. 

Međutim, vozač nije želio vidjeti tijelo. 

- Ne želiš da ga vidiš? Zašto onda fotografišeš? Ako želiš, možeš mu reći: "zdravo". Želiš li? Sada moraš platiti 128.50 eura jer si snimao nesreću. Sram te bilo! Nije dobro to što radiš - uzviknuo je policajac.

Slično se proveo i drugi nesavjesni "snimatelj", a video možete pogledati u nastavku:

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Septembar 2019
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6