fbpx

1potraga

U potok nabujao usljed padavina jučer je u naselju Begov Han upao šestogodišnjak

Potraga za šestogodišnjim dječakom Ibrahimom Mešeljevićem, koji je upao jučer nekoliko minuta iza podneva u nabujali potok u naselju Begov Han u opštini Žepče, nastavlja se i danas.

Jučer je odmah je počela intenzivna potraga za mališanom, u koju su se uključili i mještani, pored pripadnika Gorske službe spašavanja, Civilne zaštite i specijalaca MUP-a ZDK-a. Nezvanično, majka je skočila za njim u pokušaju da ga spasi, ali bezuspješno. Iz policije nam ove informacije nisu potvrdili, ali su naveli da je majka bila u besvjesnom stanju i da joj je ukazana ljekarska pomoć.

Na ušće u Bosnu postavljene su mreže, ali rezultata, nažalost, nije bilo. Dječak je navodno bio u blizini svoje kuće kada je nesretnim slučajem pao u potok, a na tom mjestu nađeni su bicikl i dio odjeće. Oko 17 sati potraga je obustavljena.

Pripadnici GSS-a Žepče i Zavidovići posljednji su otišli s terena. Cijelo korito Mračajske rijeke je pretraženo, ali dječak nije pronađen. Potraga će se nastaviti danas, a čamcima će se pretražiti i desna obala rijeke Bosne, čiji je vodostaj jučer popodne bio previsok.

Sanel Mešeljević, dječakov amidža, za TV1 kaže da su mu komšije javile čim se nemili događaj desio.

“Za pet minuta sam bio na mjestu s kog je pao. Krenuo sam u potragu sa rođacima i komšijama. Ne znamo da li je u rječici ili u Bosni. Moguće da je rijeka, pošto je brza, tijelo odnijela u Bosnu. Apelujemo na mještane naselja pored desne obale Bosne da pomognu u potrazi. Građani Zavidovića, Žepča i Maglaja neka pogledaju oko kuća i imanja uz korito Bosne”, govori Mešeljević.

Emir Balić, zamjenik načelnika GSS-a Zavidovići, ističe kako je šest pripadnika službe iz ovog mjesta sa pet kolega iz Žepča satima pretraživalo korito potoka.

“Uslovi su teški, promrzli smo i iako nismo odustajali, nema rezultata. Ponovo ćemo pretražiti korito, ali i desnu obalu Bosne. Očekujemo podršku FUCZ-a, CZ-a ZDK-a i ostalih GSS stanica”, poručuje Balić.

(Portal Oslobođenje) 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31