fbpx

1sefovanje

Član Mjesnog odbora SNSD-a u Borkovićima kod Banjaluke, Dragan Kremenović je krajem aprila zaposlen u Zavisno preduzeće "Elektrokrajina", na poziciju rukovodioca rejona Bronzani Majdan. Problematično je što nadležnim u "Elektrokrajini" za imenovanje Kremenovića, nije smetalo što je on privođen u policijskim akcijama.

To što je odranije poznat policiji, nije bilo smetnja da Dragan Kremenović zvani Puger, sjedne u rukovodeću fotelju u "Elektrokrajini". Osim toga što je više puta hapšen zbog malverzacija sa automobilima, Kremenović je poznat i po fizičkim obračunima sa partijskim kolegama, ali i prijetnjama novinarima. 

Direktor "Elektrokrajine", Dragan Čavić, zapošljavanje Kremenovića nije komentarisao, a na pozive BN televizije nije odgovarao. Iz opozicije, međutim, stižu oštra reagovanja. 

"Ovakvi sramni potezi, postavljanje za najbližih saradnika presuđenih kriminalaca i ljudi koji se terete za teške zloupotrebe bilo je donekle očekivati od efendije Čavića, jer po onoj staroj poslovici `Ako su Turčinu prljave ruke u blatu i krvi do lakata, onda mora izdajniku i poturici do ramena`. Sasvim je bilo za očekivati da ovako efendija Čavić na najbrutalniji način postane dio ovog nakaradnog sistema", rekao je Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

Kremenović je 2016. godine  telefonom prijetio i brutalno izvrijeđao novinarku "Euroblica". Novinari ovih dnevnih novina upozoravaju da se i ranije dešavalo da oni koji prijete medijskim radnicima ne budu sankcionisani, nego ih naprotiv, političke stranke često nagrađuju pozicijama u javnim preduzećima.

"Nije problem samo u tim političarima koji takve likove imenuju za važne funkcije. Mnogi su apsurdi. Zamislite, Milorad Dodik čestita novinarima Dan slobode medija, Milorad Dodik koji je najveći kršitelj novinarskih prava u posljednjih nekoliko godina", kaže Milkica Milojević, novinarka "Euroblica".

Od dolaska Dragana Čavića na čelo "Elektrokrajine" prvo je smijenjen određen broj rukovodilaca, a zatim su primljeni novi, među kojima je i Milenko Topalović, direktor propale Govedarske farme "Farmland" iz Nove Topole kod Gradiške.

Dragan Čavić je za vršioca dužnosti direktora "Elektrokrajine" imenovan u februaru ove godine, nakon što je nekada opozicioni Narodni demokratski pokret promijenio stranu i prešau u parlamentarnu većinu predvođenu SNSD-om.

(BN TV) 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Decembar 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1