fbpx

2savjetnik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je na zvaničnoj web stranici Predsjedništva BiH objavio imena svojih najbiližih saradnika, među kojima je i srpski režiser Emir Kusturica.

Srpski član Predsjedništva BiH i trenutno predsjedavajući Milorad Dodik ima šefa Kabineta i 11 savjetnika. Šef Dodikovog kabineta je Danijel Dragičević, koji je bio na istoj funkciji i kada je Dodik bio predsjednik Republike Srpske. 

Savjetnik za ustavno-pravna pitanja je Dragoljub Reljić, koji je dosad bio zaposlen kao generalni sekretar Vijeća naroda RS, Predstavničkog doma BiH i izvršni direkor za pravna pitanja u "Elektroprivredi RS".

Savjetnica za spoljnu politiku ostala je Ana Trišić - Babić, nekadašnja zamjenica ministra inostranih poslova BiH. Na poziciji savjetnika za infomisanje ostao je Pero Simić, koji je pratio Dodika kada je bio premijer i predsjednik Srpske. Na spisku savjetnika je i Nina Sajić, nekadašnja ambasadorka BiH u Rumuniji i Francuskoj, kao i Biljana Bokić, koja je godinama Dodikova savjetnica za medije.

Savjetnik za bezbjednosnu politiku je penzionisani general Oružanih snaga BiH Dragan Vuković, savjetnik za unutrašnju politiku je portparol SNSD-a Radovan Kovačević, a na poziciji savjetnika bez precizirane oblasti je slavni srpski reditelj Emir Kusturica.

Savjetnik za ekonomska pitanja je nekadašnji viceguverner Centrale banke BiH prof. dr Radomir Božić, a na spisku onih koji će savjetovati Dodika našao se i Boško Tomić, predsjednik OO SNSD-a Pale i nekadašnji ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, iz vremena kada je bio u PDP-u. Poznato je i da je među savjetnicima i Srđan Perišić.

Poređenja radi, Dodikov prethodnik u Predsjedništvu BiH Mladen Ivanić imao je u Sarajevu šefa kabineta i pet savjetnika, a u kabinetu u Banjaluci sekretaricu i jednog savjetnika.

Kabineti bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i hrvatskog Željka Komšića na sajtu ove institucije zasad nisu objavili spisak savjetnika.

(BN/Srpskainfo) 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Maj 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4