fbpx

1adam

ADAM ŠUKALO: KRIV JE ŠTO SU GA PREMJESTILI IZ OPŠTINE

Prijetnje ministra unutrašnjih poslova RS-a bivšem narodnom poslaniku dobijaju epilog, pa je Adam Šukalo jučer saslušan u Okružnom tužilaštvu Banje Luke

“Ako se meni i mojoj porodici nešto desi, posebno nakon okončanja mandata poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, odgovoran za to će biti ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač”, izjavio je 3. jula prošle godine Adam Šukalo, poslanik koji je djelovao u Klubu PDP-a, na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Tada je ustvrdio da mu je nakon verbalnog sukoba u sali NSRS-a noć ranije Lukač prijetio u skupštinskom holu, te da je htio da se fizički obračuna s njim.

Pravnik umjesto inžinjera

- Uz 10 članova obezbjeđenja Lukač se zaletio da me udari. Nastavio je sa prijetnjama da će me se sresti na ulici i to posebno kada okončam poslanički mandat. Tražio sam da razgovaramo u četiri oka kako bih smirio situaciju i nakon tog razgovora shvatio da Lukač nije za ovu, nego da neka druga institucija treba da rješava problem koji ima. On je opasan po okolinu i institucije, rekao je Šukalo na konferenciji za novinare.

A odmazda je počela jučer. Šukalo, koji na izborima uprkos velikoj podršci Banjalučana nije izborio mandat u Parlamentarnoj skupštini BiH, saslušan je u Okružnom banjalučkom tužilaštvu. Razlog? Premještaj Šukala još 2014. godine sa mjesta načelnika odjela za opšte poslove u Opštini Gradiška na mjesto menadžera Centra za kulturu, na koje ga je rasporedio tadašnji načelnik Zoran Latinović.

- Rekao sam sudiji da ovdje nema nikakvog djela, ali čini mi se da će podići optužnicu. Oni su Šukala tada samo htjeli skloniti iz Opštine i to su uradili bez konkursa, a konkursom je traženo da u Centar za kulturu dođe mašinski inžinjer. Adam je pravnik, kaže advokat bivšeg poslanika Duško Tomić.

1adam 2

S PROŠLOGODIŠNJIH PROTESTA U BANJOJ LUCI, NA KOJIMA SE TRAŽILA PRAVDA ZA DAVIDA 

Da odmazda vladajuće stranke prema jednom od najglasnijih boraca za otkrivanje onih koji su ubili Davida Dragičevića ima veze sa procesom koji je tek počeo, misli i sam Tomić.

- Još 2017. godine je tada predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović govorila kako ima poslanika koji primaju platu, a ne dolaze na posao, podsjeća Tomić.

Šest dana od verbalnog sukoba u holu Narodne skupštine, uprava kriminalističke policije MUP-a RS-a podnijela je Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službene dužnosti ili ovlaštenja protiv Šukala i direktora Centra za kulturu Gradiška.

Prema nezvaničnim informacijama, koje su se spominjale prošle godine, šteta koja je nanesena JU Kulturni centar Gradiška je oko 24.000 KM.

“Što se tiče mog ugovora o radu, ja sam imao ugovor o radu sa preraspodjelom radnog vremena što podrazumijeva da nisam imao obavezu da dolazim u osmočasovnom radnom vremenu, već da ispunjavam obaveze koje je direktor meni pisanim i usmenim nalozima davao”, kazao je tada Šukalo.

No, ne treba zaboraviti da je zadnje sjednice starog saziva NSRS-a Šukalo provodio sa natpisom na klupi: Ko je ubio Davida?, ali i pitanjima šta se uradilo u ovom slučaju, koja je redovno upućivao predstavnicima izvršne i sudske vlasti.

Ne radi ni Čubrilović

Poslanici PDP-a u aktuelnom sazivu NSRS-a, nezadovoljni radom predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića zbog toga što nije prisustvovao sjednicama dok se raspravljalo o najbitnijim dokumentima za Republiku Srpsku, predali su žalbu.

- Nije bio tu kada se raspravljalo o budžetu, ekonomskoj politici, niti je radio dok smo mi tamo ostajali skoro čitav dan. Skoro tri najvažnije sjednice je propustio, a uredno će mu na račun “leći petak” jer je njegova plata 5.000 KM, rekao je narodni poslanik PDP-a Draško Stanivuković.

Ostaje da se vidi da li će i u ovom slučaju nadležne institucije RS-a biti ekspeditivne kao i u primjeru iz Gradiške.

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Da - 30.8%
Ne - 69.2%

Ukupno glasova: 13
Glasanje u ovoj anketi je završeno
Da - 40%
Ne - 60%

Ukupno glasova: 5
Glasanje u ovoj anketi je završeno
Državni nivo - 28.6%
Entitetski nivo - 0%
Lokalni nivo - 0%
Građani - 7.1%
Sve od navedenog - 64.3%

Ukupno glasova: 14
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Juli 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1